Šance na reparát. Kladenští rozehrají Český pohár

Tomáš Kunc, libero Kladno volejbal cz, odchovanec Hradce Králové

Svěřenci Milana Fortuníka mají po nepovedeném víkendu ihned ve čtvrtek možnost spravit si chuť. Orli rozehrají letošní ročník Českého poháru. Do soutěže vstupují ve druhém kole, kde je čeká nelehký soupeř, TJ Slavia Hradec Králové.

Orli tak dnes narazí na staré známé, jako jsou nahrávač Holčík, bývalý hráč Aera Odolena Voda, nebo blokař Holubec, který na Kladně před lety působil. Nyní jsou ovšem tahouny ambiciózního prvoligového celku. Ten si hravě poradil v prvokolovém turnaji se soupeři z Pardubic a Brna.

„Víkendový zápas je za námi. Je čtvrtek, plně se soustředíme na večer. Máme v nohách tři kvalitní tréninky, zápas proti Ostravě jsme rozebrali a uzavřeli. Český pohár je odlišná soutěž a chceme se dostat co nejdál, nehledě na to, kdo proti nám hraje,“ komentuje pohárový duel asistent trenéra Tomáš Samsely.

Týmy letos čeká nový formát soutěže, kdy se první kolo odehrálo turnajově a následná tři kola se hrají na jedno utkání, pak už kvalifikované celky čeká tradiční Final four. To se koná poslední únorový víkend a místo konání vzejde ze svazového výběrového řízení.

Rozpis Českého poháru naleznete ZDE. A tým Kladno volejbal cz čeká další domácí zápas v pondělí 7.11., kdy v televizním utkání bude hostit v Kladenské sportovní hale od 17:00 VK Benátky nad Jizerou.