Orli dnes narazí na rozjetý Zlín

Kladno volejbal cz

Kladenští hráči měli den na to, aby se oklepali z první letošní prohry a zároveň se takticky připravili na posílený tým Fatry Zlín. Ta po několika letech, kdy platila za nejmladší kolektiv UNIQA extraligy dokázala přivést ex-brněnskou trojici Truong, Římal, Pražák. Tento krok se jeví prozatím jako faktor, který Zlín konečně dovede zpět do play-off.

„Zlín se zatím jeví jako stabilně hrající družstvo. Zkušené posily hrají zodpovědně a Fatra porazila ty týmy, které by měla, když chce dosáhnout svého cíle, což je play-off. Navíc si vyšlápli na Lvy Praha, kde sahali po tříbodovém vítězství. Nečeká nás nic jednoduchého, nikomu se do Zlína jezdit nechce, je to doma velmi nepříjemný soupeř v nepříjemné hale. To ale nemění nic na tom, že my máme naše cíle a na cestě za nimi musíme umět potvrdit roli favorita. Rozhodně se ze Zlína nechceme vracet s porážkou,“ hodnotí protivníka Milan Fortuník.

Ve zlínském dresu vídáme, po hostování v loňském play-off, nadějného Lukáše Čeketu. Ten ovšem po příchodu Římala změnil post a v letošní sezóně ho trenér Obdržálek staví jako přihrávajícího smečaře. „Je to nebezpečný hráč, ať hraje kdekoli. Patří mezi klíčové postavy Zlína,“ hodnotí bývalého svěřence asistent Tomáš Samsely.

Další dvě útočná esa, Římal s Pražákem, hrají s chutí a naplno po sezónách, které strávili v Karlovarsku, respektive v Liberci, na lavičce. Ty doplňuje velezkušený blokař Čechmánek a již zmiňovaný nahrávač Truong, který velmi dobře vedl už družstvo Brna.

Zlín si ve čtvrtečním zápase poradil hladce s Ostravou a momentálně se nachází na sedmém místě neúplné tabulky.

Změny v týmu VSC Fatra Zlín:

Odešli: Lamri, Varous

Přišli: Pražák (Dukla Liberec), Římal (VK Karlovarsko), Truong (Volejbal Bno)

Další zápas čeká Orly v Kladenské sportovní hale za týden, kde budou hostit tým VK Ostrava,

Všechny dosavadní výsledky UNIQA extraligy a tabulku najdete ZDE.