Cíl byl jasný, tři body nám zaručily místo mezi nejlepšími, těší Zvicera

Zdroj: MAFRA

Kdyby šel dnešní duel popsat dvěma slovy, byla by to profesionalita a odhodlání. Kladenští Orli přijeli na Moravu jako favorit a s touto rolí si bez komplikací poradili. Vyhrát 3:0 na půdě soupeře není tak snadné, jak to vypadá, ale hráči Milana Fortuníka dokázali, že si nechtějí zahrávat s pozicí, kterou si za sedm kol v UNIQA extralize vybojovali. Ze Zlína vezou výhru, tři body a klid na práci do příští soboty, kdy doma uvítají VK Ostrava.

„Jsem hrozně rád za celý mančaft, že jsme to takhle dobře zvládli a odvážíme si domů tři body. Ve Zlíně je to vždycky těžké. Je skvělé, že jsme se po tak dlouhé cestě zvládli dobře připravit, rozcvičit a předvést takový výkon. Jsem na kluky pyšný,“ chválil svůj tým kapitán Jiří Kraffer.

Jak už bylo řečeno před sezónou, výhodou široké lavičky je možnost hráče točit, vzhledem k náročnému programu. Proto trenéři, jak slibovali, protočili hráče a na hřišti se v základní sestavě objevili Kraffer, Zvicer a Kyjanica.

Po počátečním oťukávání si Kladno vytvořilo tříbodový náskok, který i díky chybám domácích postupně navyšovalo. Dařilo se všem útočníkům, a tak mohl van Solkema rozdávat míče podle libosti. Orli nepolevili v koncentraci a první sadu bez komplikací vyhráli 17:25.

Druhý set se linul podobným způsobem. Fatra i přes pěkné akce na side-out většinou na bod chybovala, a tak si nemohla vytvořit náskok ve skóre. Přemysl Obdržálek točil sestavou, ale bohužel nenašel na precizně hrající Kladno recept. Orli se trpělivě drželi své taktiky a do koncovky vstupovali s tříbodovým náskokem 19:22. Sadu nakonec vyhráli 20:25

Třetí set byl asi nejjednoznačnější. Kladno hrálo v očividné pohodě a za stavu 5:9 si domácí lavička brala time-out. Bylo to spíše gesto, protože kapitán Kraffer a jeho družstvo mířili jasně za tříbodovým vítězstvím. Kladenská lavička si mohla užít zápas, kdy nebylo třeba nijak intervenovat ani střídat. Ve zlínském týmu se ani jeden hráč nepřehoupl přes hranici deseti bodů, nejvíce bodujícím hráčem Orlů byl blokař Špulák se 13 body.

„Pro nás to dnes bylo důležité vítězství za tři body. Připravovali jsme se, že nás nečeká jednoduchý soupeř. Ale náš cíl byl jasný, poradili jsme si s tím a domů vezeme tři důležité body, které nám zaručily, že jsme si udrželi místo mezi nejlepšími týmy extraligy. Teď si užijeme den volna a budeme se soustředit na další důležitý zápas, který nás čeká v sobotu před domácím publikem,“ zhodnotil dnešní zápas spokojený smečař Ivan Zvicer

Příští týden je hracím dnem až sobota, kdy diváky v Kladenské hale čeká duel Kladno volejbal cz – VK Ostrava. Ostatní výsledky UNIQA extraligy a tabulku najdete ZDE.

Zdroj: MAFRA