Minivolejbal základních škol opět na scéně

Minivolejbal ZŠ pořádá Kladno volejbal cz

Příští týden se konečně po covidové pauze rozjíždí Minivolejbal základních škol, organizovaný volejbalovými klubem Kladno volejbal cz. Pod záštitou extraligového ceku se odehraje celkem šest turnajů, a to přímo v Kladenské sportovní hale.

„Minivolejbal spustil v celé České republice nevídanou lavinu zájmu o volejbal, protože je dětem blíž, je jednodušší, přístupnější. Je snadno praktikovatelný i ve školách. Proto nás velmi těší, že již 19.10. organizujeme první letošní turnaj. Ten nám pomůže dětem ze základních škol volejbal představit a velmi rádi bychom pak ty, kteří v něm najdou zálibu, přivítali i v našem klubu, kde se mu budou moci věnovat intenzivněji,“ představuje dlouhodobý kladenský projekt Anna Earl, výkonná manažerka klubu.

V Kladenské sportovní hale se odehraje celkem pět turnajů:

19.10., 16.11., 15.2., 15.3., 5.4.

Červnový turnaj bude v termínu 7.6. odehrán v partnerském Beach klubu Vavřinec Rozdělov a dětem přiblíží volejbal na písku.

Hrát se bude podle pravidel oranžového minivolejbalu – chyť a pinkni, který je vhodný zejména pro žáky třetích a čtvrtých tříd. Důležité je také připomenout, že při turnajích minivolejbalu je zakázáno do zápasů jakkoli zasahovat, nebo dokonce děti či rozhodčí kritizovat. Všem jde v první řadě o to, připravit malým účastníkům příjemný den plný zážitků z volejbalu.