Čekat, že bude Jihostroj chybovat, by byla cesta do pekla,říká Samsely

Tomáš Samsely a Gijs van Solkema, Kladno volejbal cz

I když Kladno ještě neprohrálo, jejich výhry je stojí mnoho sil. V neděli navíc narazí na medailového adepta, České Budějovice. Jihostroj marně hledá výkonnostní jistotu z předešlých let, na vině je ovšem zdravotní stav některých opor. Ale i přesto trenér Dvořák disponuje zkušeným kádrem plným reprezentantů. Fanoušci se mají v posledním zápase před desetidenní herní pauzou na co těšit. 

„Stále bojujeme s velkým množstvím nevynucených chyb. Bojujeme sami se sebou více než se soupeřem. Každý bod nás stojí dvojnásob energie,“ říká po čtvrtečním zápase asistent trenéra Tomáš Samsely. „V neděli proti nám nastoupí kvalitní soupeř. Nemůžeme od nich čekat, že budou lacině chybovat. To by byla cesta do pekla. Během dvou dnů těžko něco změníme, co se týče naší hry. Forma je taková, jaká je a musíme se s tím poprat,“ dodává směrem k nedělnímu zápasu.

Jihočeský gigant na jaře vyklidil finálové pozice a nezvykle bojoval o bronzové medaile. Již během play-off se šířilo kuloáry, že tým opustí osa de Amo – Schouten – Mach. Ti byli v přestupovém období nahrazeni adekvátně zkušenými hráči, a tak rozhodně nemůžeme tvrdit, že Jihostroj bude v této sezóně oslaben. Navíc letitý kapitán Radek Mach neodešel daleko, jen na druhou stranu lavičky a stal se místo Tomáše Skolky asistentem hlavního kouče Reného Dvořáka.

I když budějovický prezident na tiskové konferenci prohlásil, že Jihostroj opouští pozici suveréna české extraligy, složení kádru tomu nenaznačuje a kladenští Orli tak narazí na jeden z nejkvalitnějších týmů UNIQA extraligy.

Změny v týmu VK Jihostroj České Budějovice:

Odešli: Skolka (asistent), De Amo, Mach (konec kariery), Schouten (Vk Lvi Praha)

Přišli: van Schie (Knack Roeselare), Giraudo (Nice Volley-ball), Ondrovič (Lindemans Aalst), Kovařík

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE. Vstupenky jsou ke koupi v oficiální síti Ticketportal.