Nový týden, další derby. Kladno se chystá na Kocoury

Tomáš Hýský proti Příbrami, Kladno volejbal cz

Dva zápasy v tomto týdnu zbývá odehrát kladenským Orlům před desetidenní herní pauzou, po zběsilém startu UNIQA extraligy obzvlášť zaslouženou. Zítra absolvují duel proti příbramským Kocourům. Další nepříjemný výjezd vzhledem k tomu, jaká atmosféra hráče Kladno volejbal.cz v příbramské hale čeká. Po sobotním nervy drásajícím představení by si trenéři přáli zajisté jednodušší průběh.

„Jsme pokorní a vděční za jakoukoli výhru, ale naše pětisetové eskapády vyčerpávají nejen hráče, ale i všechny členy realizačního týmu. Po čtyřech dnech se navíc střetneme s dalším kvalitním týmem, vedeným velmi zkušeným trenérem, takže neočekávám žádnou procházku růžovým sadem. Nastoupí proti nám takticky připravené a zkušené družstvo,“ shrnul čtvrteční utkání trenér Milan Fortuník.

Ten se po třech náročných zápasech přesvědčil, že může počítat se všemi svými hráči, protože do bojů o tři výhry se zapojil každý z nich, ať už nové posily, navrátilec z marodky Kyjanica, nebo přetransformovaný Hýský, kterého nová role vyloženě těší: „Konečně trenéři zjistili, že v devětatřiceti letech se nenaučím přihrávat.“

VK Euro Sitex Příbram má, vzhledem k lichému počtu týmů v tabulce, odehrány dva zápasy. Prohráli 1:3 s VK Lvi Praha, kdy bylo možná na škodu, že na tohoto soupeře narazili hned po jeho senzační prohře s Aerem Odolena Voda, a následně ve Zlíně. Tato prohra může bolet Kocoury více, podle pozápasových vyjádření měli za cíl přivézt z Moravy alespoň bod. Nové trenérské duo Brom – Rejlek ovšem staví po masivní vlně odchodů nový tým a tento proces potřebuje čas.

Vloni byl Euro Sitex, vedený Martinem Demarem, černým koněm UNIQA extraligy. Nevyzpytatelná cizinecká legie si připsala několik překvapivých výher na úkor favoritů a dlouho se držela na medailových pozicích. Až v play-off Kocourům došel dech, a nakonec se museli spokojit s pátým místem.

Změny v týmu VK Eurositex Příbram:

Odešli: Demar (trenér – Dukla Liberec), Johansen, Madaloz, Gomes, Dolgopolov,

Přišli: Brom (trenér), Rejlek (asistent trenéra), Duarte, Pereira

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.

Zdroje:

https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-znovu-napinali-divaky-doma-opet-hrali-tie-break-20221001.html