Orli se utkají s Aerem, oslavte s námi derby i Mezinárodní den seniorů

Kladenský A tým během necelých čtyřiceti osmi hodin odehraje druhý zápas, třetí v osmi dnech. První středočeské derby tohoto ročníku UNIQA extraligy sehrají proti čtvrtému celku loňské soutěže a věčnému rivalovi, Aeru Odolena Voda. Utkání připadá na Mezinárodní den seniorů a kladenský klub se rozhodl každému z nich při koupi lístku darovat týmovou šálu.

Ve dvou extraligových kolech si obě družstva vedla stejně, a tak se při rovnosti bodů dělí o průběžné první a druhé místo v tabulce. Jediným, ale možná rozhodujícím rozdílem, může být fakt, že Aero odehrálo pětisetový zápas ve čtvrtek, na rozdíl od Orlů, kteří si s Brnem poradili 3:0 a tajbrejk absolvovali již před týdnem. „Zápasová nálož může mít samozřejmě vliv na kondici hráčů, ale Aero, stejně jako my, disponuje kvalitní lavičkou, takže i kdyby někomu docházely síly, trenér má kam sáhnout. Takže na únavu soupeře se rozhodně nechceme spoléhat,“ říká šéftrenér Milan Fortuník.

Náš klub spojil tradiční derby s oslavou Mezinárodního dne seniorů, které chce přilákat do hlediště a zároveň je potěšit drobným dárkem. „Každému zápasu se snažíme dát nějaké téma, aby byl něčím výjimečný. Chceme naše seniorní fanoušky podarovat za jejich podporu a věrnost. Poslední dva roky jsou turbulentní. Nejdříve jsme byli všichni izolovaní, teď zase trošku vystrašení z dění ve světě, proto je důležitá pospolitost, dobrá společnost a sdílení radosti. Naše skalní fandy tak prosíme, ať přivedou babičku, dědečka, rodiče nebo souseda a stráví příjemný sobotní večer na volejbale,“ vysvětluje Anna Earl, výkonná manažerka kladenských Orlů.

Aero vloni zažilo skoro pohádkovou sezónu. Chyběla jen třešnička na dortu v podobě medaile. Každopádně ikonický klub z devadesátých let je zpět mezi extraligovou špičkou, což potvrdil hned v úvodním utkání, kdy přehrál aspiranty na titul, VK Lvi Praha, v jejich hale 3:0. Hráči nového trenéra, Poláka Marcina Kryśe, se také zúčastní CEV Challenge Cupu. Odolena Voda však také zaznamenala první citelnou ztrátu, když se zranil první nahrávač Matyáš Demar.

Změny v týmu Aera Odolena Voda:

Odešli: Kop (VK Karlovarsko), Schadilov, Ribom, Saada

Přišli: Kryś (trenér), Mikula (asistent trenéra), Šulc (Waldviertel), Ferraro, Toman (Lvi Praha), Ježek (Lvi Praha)

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE. Vstupenky jsou ke koupi v oficiální síti Ticketportal.