A tým: Příprava v cílové rovince

Kristaps Platačs, Kladno volejbal cz

Kladenskému A týmu se po šesti týdnech tvrdé fyzické i volejbalové přípravy od pondělí změnil režim. Jelikož do prvního extraligového zápasu zbývají necelé dva týdny, tréninky jsou zaměřeny zejména na herní situace a jejich řešení. Co se týče kondice, ladit se budou individuálně detaily a hráči si mohou oddychnout alespoň do Vánoc, kdy je v plánu další rekondiční blok.

Orli mají prozatím odehráno šest přátelských zápasů, ve kterých se protočili všichni hráči. „Dokončili jsme několik týdnu, kdy kluci dostávali do těla, a to se samozřejmě projevilo i na hřišti,“ říká trenér Milan Fortuník. Z tohoto důvodu se trenéři rozhodli do zápasu nezasahovat a spíš své svěřence pozorovat. „Taktické pokyny dostávali kluci minimální a měli plnit jen základní úkoly. Do sestavy, která set začala, jsme skoro nezasahovali,“ dodává.

Niklas Seppänen a Simon Andersen, Kladno volejbal cz

Od příštího zápasu už družstvo najede na klasický model. Fyzická zátěž v týdnu se bude snižovat a týdenní program se upraví do podoby, ve které zůstane po většinu sezóny. „Z toho plyne, že se již soustředíme prioritně na volejbal. Tým bude mít již na zápasy stanovenou taktiku a jednotliví hráči dostanou úkoly, které by měli během utkání plnit. Budou také intenzivně pracovat se statistikem, ať už v přípravě před zápasem nebo pozápasovém rozboru, kdy budeme hodnotit, jak jsme byli schopní stanovené zadání plnit,“ vysvětluje Fortuník.

Muže čeká v úterý 13.9. utkání v Příbrami. V pátek a v sobotu se zúčastní turnaje v Benátkách nad Jizerou. Generálkou pak bude odveta proti Příbrami, která je naplánovaná na středu 21.9. od 18:00 hodin v hale Na Sletišti. Fanoušci tak uvidí kompletní tým ještě před extraligovým startem v sobotu 24.9. proti tradičnímu soupeři Ústí nad Labem.

Rozpis nového ročníku UNIQA volejbalové extraligy mužů 2022/23 je k dispozici ZDE.

Kladno volejbal cz