Noví dravci v kladenském dresu

V pátek 2. září se v přípravném zápase na palubovce AERO Odolena Voda představilo kompletní družstvo kladenských Orlů pro letošní sezónu. Chyběl pouze Lukáš Kyjanica, který nadále rehabilituje po chirurgickém zákroku a měl by se na Kladně trenérům hlásit v průběhu září. Loňský tým zůstal pohromadě a byl vhodně doplněn o mladé, ale zkušené hráče. Koho budeme nově na Sletišti vídat?

Simon Andersen, Kladno volejbal cz

13 – Simon Andersen

Narozen: 1997-04-20

Výška: 204 cm

Dosah: 346 cm

Dánský blokař doplnil dvojici Špulák a Kyjanica. Po čtyřletém studiu na Long Beach State University zakotvil v Belgii, kde vloni nastupoval za Decospan Volley Team Menen, se kterým vybojoval bronzovou medaili v belgickém poháru a ligové stříbro. Netrénoval ho nikdo jiný než belgická volejbalová legenda Frank Depestele. Léto strávil Simon s národním týmem, se kterým bojoval v Evropské lize a kvalifikoval se na příští mistrovství Evropy.

„Simon odpovídal profilu hráče, kterého jsme sháněli. Chtěli jsme vysokého blokaře, abychom posílili obranu na síti. Ke své výšce je i dobrým skokanem, z čehož těží i v útočné fázi. Proti VK Karlovarsko měl úspěšnost 82 % na útoku. I když se jednalo o první přátelské utkání, již teď vidíme, že je na čem stavět,“ charakterizuje nového středáka trenér Milan Fortuník.

Tim Grozer, Kladno volejbal cz

18 – Tim Grozer

Narozen: 1998-10-14

Výška: 196 cm

Dosah: 330 cm

Nadějný smečař má za sebou na svůj věk již bohatou kariéru. V sezóně 2014/2015 nastupoval za německý TSG Solingen Volleys, ale hned po roce se stěhoval do slavného Noliko Maaseik. Tam měl šanci se formovat po boku hráču jako Bontje, Wijsmans, Pinheiro nebo českému publiku známého Maxe Staplese. Sezónu zakončil titulem vícemistra, ale pro svůj další růst zvolil opět Německo, kde na čtyři roky zakotvil v TV Rottenburg. Velký úspěch se dostavil předloni, když po přestupu do United Volleys Frankfurt vyhrál prestižní německý pohár. Sezónu 2021/22 strávil po boku letošního soupeře Lukáše Ticháčka v polské eWinner Gwardia Wrocław.

„Tima jsme si vyhlédli i díky kladným doporučením. Skvěle servuje, je silovým typem útočníka. Doufáme, že vhodně doplní trojici Seppanen, Kraffer a Zvicer,“ říká Tomáš Samsely, asistent Volejbal Kladno.cz.

Ivan Zvicer, Kladno volejbal cz

4 – Ivan Zvicer  

Narozen: 1998-08-05

Výška: 199 cm

Dosah: 355 cm

Černohorský útočník se přes Budućnost Capital Plaza Podgorica a OK Budva propracoval do švýcarského Biogas Volley Näfels, kam si ho vybral český trenér Jan Václavík. Člen reprezentačního výběru si celé léto plnil kvalifikační povinnosti

„Honza Václavík nám Ivana doporučil. Vyzdvihoval zejména jeho bojovnou mentalitu, což je povahový aspekt, kterého si ceníme. Zápal pro hru se naučit nedá, ale mnohé zápasy dokáže rozhodnout,“ prozrazuje Milan Fortuník.

Zbytek kladenského kádru zůstal pohromadě. Po loňské sezóně byly avizovány odchody Michal Lohra, Davida Hancocka, kteří ukončili aktivní hráčskou kariéru a Lukáš Čeketa se vrátil po hostování zpět do Fatry Zlín.

Další šanci k vidění našeho týmu budou mít fanoušci v úterý 6.9. proti Benátkám nad Jizerou (hraje se u soupeře) a na turnaji v Karlových Varech 9.-10.9.