Kdo s koho? Pátý zápas rozhodne o osudu Orlů

Kladno volejbal cz

Čtvrtfinálová série mezi pražskými Lvy a kladenskými Orly dospěla do konce. Až pátý možný zápas rozhodne o zbývajícím semifinalistovi volejbalové UNIQA extraligy. Oba týmy dokázaly získat dvě výhry. K postupu ale potřebují ještě jednu, poslední. O ní se bude hrát ve čtvrtek od 19 hodin v UNYP aréně.

Pátý v sérii a sedmý vzájemný zápas celkově od začátku sezony sehrají spolu kladenští Orli a pražští Lvi. I z tohoto důvodu bude obtížné něco vymyslet. „Těžko se můžeme překvapit. Oni ukázali, že mají kvalitní lavičku. I ty hráči, co sedí, jsou schopní hrát špičkový volejbal,“ říká před rozhodujícím čtvrtfinálovým duelem trenér Milan Fortuník.

I proto je jasné, že v UNYP aréně to bude kdo s koho. Vítěz postupuje dál, vyzve v semifinále českobudějovický Jihostroj a zahraje si o medaile, pro poraženého sezona skončí. V rozhodujících zápasech, které už musí určit postupujícího, je klíčové spíš než strategie zejména aktuální výkonnost a psychické rozpoložení. Nejdůležitějším faktorem ve čtvrtečním utkání tak bude hlava. „Jestli někdo v tom zápase bude připokaděný z hráčů, tak se to projeví. Teď prostě budou rozhodovat výkony. Taktika už se moc měnit nebude,“ tuší kladenský kouč.

Orli už dokázali v areně Lvů dvakrát vyhrát. Poprvé se tak stalo před Vánoci, podruhé v parádním televizním utkání ve třetím čtvrtfinále, kde domácí tým přehráli ve všech směrech. „Dokázali jsme si, že v Praze umíme hrát dobře a přejet je. Musíme se na to připravit. Série je 2:2. Lvi musí, my můžeme zase jenom překvapit. Ta role nám svědčí a věřím, že to tam ukážeme,“ hlásí kladenský kapitán Jiří Kraffer.

UNYP aréna pojme i 2000 návštěvníků. Na posledním zápase v Kladenské sportovní hale se počet diváků přehoupl přes tisícovku a mohutná podpora v hledišti v modrobílých barvách bude potřeba i nyní. Zápas o všechno startuje v 19 hodin.