Rekordní návštěva viděla porážku. Rozhodne se v Praze

Kladno volejbal cz

Pouze získaný úvodní set byl málo. Kladenští volejbalisté prohráli čtvrtý čtvrtfinálový duel se Lvy 1:3 a série se tak za stavu 2:2 vrátí k definitivnímu rozuzlení zpět do Prahy. Nadupaná sportovní hala musela skousnout porážku, stejně jako hráči.

Poprvé v sezoně dorazilo do Kladenské sportovní haly na zápas Orlů přes tisíc fanoušků. Magická hranice byla překonána o jedenáct lidí, ale ani nejlepší návštěva nedotlačila domácí volejbalisty k vítězství. Svěřenci Milana Fortuníka sice začali parádně, když v úvodním setu navázali na předchozí utkání, postupně ale šel ale jejich výkon dolů. „Neměli jsme správný nátisk a nebyli jsme tolik soudružní, jako v zápase v Praze. Vyčítali jsme si chyby, což samozřejmě proti tak silnému soupeři není dobré,“ uvedl kladenský trenér.

Hosté se po prohrané první sadě totiž zvedli s příchodem Slovince Mateje Mihajlovice, zatímco Orli postupně ztráceli ze své nejlepší zbraně – servisu. Bývalé kladenské libero ve službách Lvů si pochvaloval, že dokázali bez problémů přijímat a žádný míč po podání Kladna neskončil ve stropě.

Pražanům se podařilo vyrovnat, byť poslední bod druhé sady přinesl kontroverzní rozhodnutí. Od toho okamžiků byla v hale bouřlivá atmosféra, nicméně ale pomohla k vítěznému konci hostům. „Oni nás přehráli, byli lepší,“ musel konstatovat trenér Fortuník.

Orli se snažili držet ještě se soupeřem krok a dařilo se jim to po většinu třetí sady, nicméně v závěru hosté měli převahu, kterou pak potvrdili ve čtvrté sadě. V ní už kladenským volejbalistům odešel servis úplně a ztratili tak poslední zbraň, jak ještě ohrozit Lvy. Místo proměněného mečbolu si tak sérii prodloužili na maximální počet utkání.

„Prohraný zápas. Asi se nedá hodnotit jinak, než že to je zklamání. Na druhou stranu jsme si dokázali, že v Praze umíme hrát dobře a přejet je. Musíme se na to připravit. Série je 2:2. Praha musí, my můžeme zase jenom překvapit. Ta role nám svědčí a věřím, že to tam ukážeme,“ řekl smutný kapitán Jiří Kraffer, avšak odhodlaný zvítězit v závěrečném utkání, které se bude hrát ve čtvrtek v UNYP aréně od 19 hodin a každý kladenský fanoušek bude potřeba.

Kladno – Praha 1:3 (18, -22, -20, -22)
Esa
: 6:3. Bloky: 9:7. Rozhodčí: Činátl, Buchar. Diváci: 1011.

Kladno: Kraffer, Kyjanica, van Solkema, Seppänen, Špulák, Čeketa libero Kunc Střídali: Fortuník, Hancock, Hýský.

Nejvíce bodů: Čeketa 21, Seppänen 14, Kyjanica 8 – Mihajlović 16, Kriško 15, Todua a Smith 9.