Postup do semifinále je blízko. Zbývá udělat poslední krok

Kladno volejbal cz

Po parádním pátečním vystoupení na půdě pražských Lvů, kde Orli zvítězili 3:0 na sety, se série vrací zpět do Kladna ke čtvrtému zápasu. Svěřenci Milana Fortuníka budou do něj vstupovat s vedením 2:1 na zápasy a s výhodou domácího prostředí, ve kterém mohou před vlastními fanoušky oslavit postup. Trenér věří, že když publikum hecne hráče, tak že nebude problém.

Jedinečnou možnost ukončit sérii před domácími fanoušky a zbavit se potenciální poslední cesty do Prahy mají před sebou kladenští volejbalisté. V Praze předvedli výborný výkon a soupeře přehráli ve všech činnostech a na páteční zápasy by rádi navázali i nyní. „Když budeme hrát stejně, ne-li lépe, tak věřím, že to doma zvládneme a budeme v semifinále,“ uvedl Petr Špulák v rozhovoru pro Českou televizi poté, co byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání ve třetím čtvrtfinále.

Trenér Milan Fortuník ukazoval před duelem v Praze svým svěřencům prak a k tomu jim vyprávěl legendu o Davidovi s Goliášem, kdy právě prvně jmenovaný zabil svého soupeře kamenem z této zbraně a díky své inteligenci ho přemohl. A přesně tak se i stalo. „Myslím si, že když budeme dál chytří, tak budeme mít proti Lvům šanci. Je to skvělý tým a má výborné individuality. Bude to mazec,“ prohlásil kladenský kouč k nadcházejícímu čtvrtému utkání.

Lvi v domácím prostředí byli možná přemotivovaní a možná i proto Orli zvítězili v Praze ve třech setech. Že by se jim ale něco podobného stalo v Kladně, ale kouč odvrací. „Máme výborné publikum a jestli nás hecne, tak nebude problém ustát to v hlavách. Spíš abychom nechtěli příliš moc,“ řekl Fortuník. Jeho svěřenci se ve třetím utkání prezentovali nejen chytrostí, ale větší odvážností, dravostí a soupeře přehráli jak v útoku, tak obraně. „Doufám, že takhle budeme hrát i doma,“ uzavřel Špulák. Čtvrtý zápas začne v Kladenské sportovní hale v 18 hodin.