Žákyně postoupily na MČR. Kadetky se loučily v Mělníku

Ženy Kladno volejbal cz vítězky KP

Mladší žákyně si o víkendu zajistily další turnaj v rámci republikového šampionátu, kde se opět představí v květnu. V krajském přeboru odehrály poslední zápasy kadetky, jejichž duely s družstvy Mělníka dopadly rozdílně. A v Kladně se ukázali domácímu publiku mladší žáci. Už jisté vítězky ženy na závěr nadstavby prohrály dvakrát s Mladou Boleslaví.

Mladší žákyně zahájily turnaj proti pozdějšímu vítězi z Nymburka, kterému statečně vzdorovaly a jen kousek je dělil od zisku bodu, následovala výhra nad Žatcem a po nejhorším výkonu dne prohra s pražskou Kometou. „Jak jsme prohrávaly, tak jsme měly blbý pocit a z týmu se vytrácel bojový duch,“ přiznala smečařka Barbora Kouřilová.

Mladší žákyně Kladno volejbal cz

Pro neděli byl tak úkol jasný. Porazit jednoho ze dvou soupeřů, aby se zajistil postup, který se podařil hned proti Střešovicím a žákyně se tak mohly radovat, že se kvalifikovaly dál. „Pro nás to znamená hodně. Udělaly jsme velký pokrok a dokázaly si, že na to máme,“ prohlásila Kouřilová.

Proti Karlovým Varům tak mohly nastoupit méně zkušené hráčky, kterým nakonec podlehly. Další kolo MČR čeká žákyně za měsíc na konci dubna. „Měly bychom hodně natrénovat podání a příjem. Je na nás, jako na týmu, zda do toho půjdeme odvážnější a vyvarovat se hysterickým scénám, že nám to nejde,“ mínila Kouřilová.

V Mělníku se sezonou v krajském přeboru rozloučily kadetky. Proti oběma místním družstvům zaznamenaly prohru a výhru. „V prvním zápase jsme byly ještě nerozehrané, nesehrané, spoustu bodů jsme ztratily na podání, útoku do autu a tak. Celkově jsme si zápas prohrály samy našimi chybami,“ komentovala prohru 1:3 s A-týmem libero a univerzálka Kristýna Košťálová s tím, že příčiny porážky byly chyby a zbytečně zahozené body.

Kadetky Kladno volejbal cz – Krajský přebor

Ve druhém utkání už předvedly zcela odlišný a mnohem lepší výkon. „Hrály jsme týmově, měly jsme většinu míčů v poli, podání jsme skoro nekazily, a útočily téměř bezchybně, taky podle toho vypadal výsledek,“ pochvalovala si Košťálová. Podle ní zahrály kladenské Kočky zejména na útoku, podaly týmovější výkon a vyvarovaly se zbytečných chyb. I tak ale bylo v silách kadetek porazit soupeře.

Mladší žáci se v neděli ukázali v Kladně. Domácí publikum ale potěšili pouze jednou výhrou, když v závěrečném utkání porazili Odolenu Vodu. Před tím přišly dvě prohry s Příbramí a Kolínem. Překvapivě odešly bez bodů také ženy, které zakončily nadstavbovou část dvěma porážkami s Mladou Boleslaví na vlastní půdě.

„Sehráli jsme tři kvalitní utkání. Je vidět, že trénink začíná přinášet ovoce. První zvládli jsme zvládli výborně. Ve druhém jsme vypadli z role a bohužel hladce podlehli a v tom závěrečném jsme těsně podlehli Kocourům po velmi vyrovnané bitvě,“ řekl k výkonu svých svěřenců trenér Petr Vilt, který za realizační tým dodal, že byl s výkonem hráčů spokojen. Už 9. dubna je čeká kvalifikace na M ČR.

Výsledkový servis

Kadetky – Krajský přebor

Kladno B – Mělník 1:3 (-22, 21, -22, -23)
Kladno B – Mělník B 3:0 (13, 15, 20)

Mladší žákyně – M ČR
Kladno – Nymburk 0:2
Kladno – Žatec 2:0
Kladno – Kometa Praha 0:2
Kladno – Tatran Střešovice 2:0
Kladno – Karlovy Vary 0:2
Kladno – Mělník 2:0

Mladší žáci – Krajský přebor

Kladno – Příbram 0:2 (-23, -20)
Kladno – Kolín 0:2 (-20, -15)
Kladno – Odolena Voda 2:0 (14, 19)

Ženy – Krajský přebor

Kladno – Mladá Boleslav 0:3 (-17, -17, -20)
Kladno – Mladé Boleslav 0:3 (-23, -22, -19)