Fortuník burcuje fanoušky: Zaplňte halu v modrobílých barvách!

Modro-bílé barvy k týmu Kladno volejbal cz patří

Kladenští volejbalisté vstoupili do čtvrtfinále porážkou 0:3 na půdě pražských Lvů. Doma budou chtít sérii jednoznačně vyrovnat. Mnohem víc než prohra, ale naštvalo trenéra Milana Fortuníka popíchnutí z pořadatelského týmu soupeře, aby dorazili fanoušci a v hale někdo byl. Šéf orlů tak nabádá volejbalové příznivce k mobilizaci, aby ji zaplnili do modrobílých barev.

Kladno se může pyšnit jednou z nejpočetnějších fanouškovských základen v extralize. Důkazem jest, že návštěvy v nejvyšší soutěži atakují pravidelně hranici pěti set diváků. Ke konci základní části v duelech s Českými Budějovicemi a Karlovarskem jich bylo mnohem víc a mohutná podpora bude potřeba i v úterý večer při druhém čtvrtfinále se Lvy.

„Od Pražanů jsme slyšeli narážky na špatné kladenské publikum. Osobně jsem ale přesvědčen o opaku. Podle mne máme naopak jedno z nejlepších v republice. Proto žádáme fanoušky, aby nám přišli pomoci a pokud možno oblékli celou halu do modrobílých barev. Společně to dokážeme,“ burcuje fanoušky před druhou bitvou trenér a šéf v jedné osobě Milan Fortuník.

Jeho svěřenci předvedli v Praze sympatický výkon, nicméně zejména ztráta druhého setu zapříčinila, že první bod v soupeři bral soupeř. „Vedli jsme o čtyři body už za půlkou setu, ale pak jsme vypadli z role a prohráli. To mě mrzelo, ale věřím, že doma budeme lepší,“ dodal kladenský kouč s tím, že takový výpadek je nepřípustný, zvláště v play-off. S hráči si dané momenty probrali na videu a do druhého zápasu půjdou výrazně lépe připraveni.

Orli musí bezpodmínečně zápas vyhrát a vyrovnat sérii. Otáčet ji za stavu 0:2 na zápasy zvlášť poté, kdy by se případně hrálo dvakrát na půdě soupeře by bylo hodně obtížně. K vítězství mu jako vždy pomáhá výborné kladenské publikum. Každé hlasivky, ruce, tleskátka budou potřeba. Zápas začíná v klasických 18 hodin.