Slabší chvilky a špatné série stály Orly první zápas

Kladno volejbal cz proti VK Lvi Praha

Čtvrtfinále play-off odstartovali porážkou. Kladenští volejbalisté prohráli první zápas série s pražskými Lvy 0:3 a v sérii ztratili první zápas. Litovat mohou zejména prohospodařených lepších vstupů do druhého a třetího setu. Domácí využili chyb a vždy dějství otočili na svou stranu. Odveta se hraje už v úterý v Kladně. Orli budou chtít na vlastní půdě rozhodně srovnat.

Zlomové momenty v utkání nastaly ve chvíli, kdy kladenští hráči ztratili nadějné vedení v jednotlivých sadách. Soupeři se pak dotáhl a zbytek dějství si pohlídal. „Lvi byli v některých pasážích zápasu preciznější. Vždy rozhodla jedna naše špatná série na příjmu. Nebyli jsme schopni natřikrát otočit,“ mrzelo kapitána Jiřího Kraffera.

Orli muselo hodně mrzet zejména ztracené vedení ve druhé sadě. V ní vedli 14:9 a vše nasvědčovalo k tomu, že se jim podaří srovnat na 1:1 na sety. Jenomže záhy přišla jedna z výše zmíněných špatných sérií a Lvi rázem vedli 20:16, když se na útoku dařilo Kriškovi a na bloku mu pomáhal Todua. Domácí si čtyřbodový náskok udrželi až k zisku prostředního dějství. „V utkání jsme se nevyvarovali slabších chvilek, které domácí trestali. Z pohledu vývoje zápasu zaslouženě vyhráli,“ uznal trenér Milan Fortuník.

Kladno volejbal cz proti VK Lvi Praha

Podobný scénář se opakoval i ve třetí sadě, kdy se Kladno dostalo při podání van Solkemy do vedení 10:8. Následný oddechový čas trenéra Pomra ho ale vykolejil. Domácí opět otočili vývoj setu na svou stranu a podrželi si ho až do konce. „Hrál se dobrý volejbal. Výsledek úplně neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Teď ale hrajeme doma a do UNYP areny se chceme vracet za stavu 1:1,“ prohlasil kapitán Orlů.

Kladno přivítá Prahu už v úterý od 18 hodin, kdy bude chtít jednoznačně sérii vyrovnat. K zisku prvního bodu v sérii bude potřebovat i mohutnou podporu v hledišti.

Lvi Praha – Kladno 3:0 (23, 21, 22)
Esa:
0:4. Bloky 9:7. Rozhodčí: Grabovský, Spáčil. Diváci: 320.

Kladno: Špulák, Kyjanica, Platačs, Seppänen, Kraffer, van Solkema, libero Kunc. Střídali: Hýský, Lohr, Hancock, Fortuník.

Nejvíce bodů: Kriško 13, van Dijk a Smith 10 – Platačs 14, Seppänen 9, Kraffer a Kyjanica 6.

Kladno volejbal cz