Starší žáci mají stříbro!

Mladí Orli vybojovali 2.místo 🥈 v celkovém pořadí letošního ročníku Českého poháru starších žáků! Již několikátou sezonu vede tento tým trenérka Kateřina Svobodová, která shrnula i celý průběh závěrečného turnaje Českého poháru, který se odehrál v Hradci Králové o víkendu 12. – 13. 3. Veliká gratulace celému týmu, odvedli jste skvělou práci a držíme palce i do dalších zápasů!

2.místo ČP starší žáci Kladno volejbal cz

„Pouhý bod za vítězným Jihostrojem a před těsně třetími Lvy Praha. Skvělý úspěch mladých Eagles se rodil postupně po prvním místě na turnaji v Českých Budějovicích, druhém místě ve Frýdku-Místku a třetím místě dnes v Hradci Králové. Systém tohoto třetího turnaje byl velmi tvrdý. Ačkoliv jsme ve skupině urvali tři vítězství s týmy Brna 2:0, Znojma 2:1 a Proseku 2:0 a byli první, nebylo vůbec jasné, že postoupíme do první čtyřky. Bylo třeba vyhrát čtvrtfinálový zápas s Kojetínem, který překvapivě skončil v druhé skupině bez výhry na čtvrtém místě.

Starší žáci Kladno volejbal cz

Kluci se ale skvěle zkoncentrovali a semkli a soupeře doslova rozstříleli servisem. Parádní výkon zaručil postup do nedělního semifinále. Tam nám znovu přišel do cesty tým Znojma. První set jsme začali mnoha chybami na přihrávce a následně bezzubým útokem. Postupně jsme se ale vraceli do zápasu a prohráli až v koncovce 25:27. V druhém setu jsme většinu setu vedli, ale slabá chvilka nás znovu dostihla a prohráli jsme ho. V souboji o třetí místo jsme narazili na silného soupeře – Lvy Praha, kterého jsme v jeho plné sestavě ještě nikdy neporazili. Začátek setu byl tragický, ale pak jsme se znovu vzpamatovali a rozehráli se k našemu nejlepšímu představení v tomto turnaji. Výborně jsme přihrávali a bránili v poli a z toho se odvíjel i náš úspěšný útok. Vše podpořeno kvalitním servisem a překvapení 2:0 bylo na světě.

Starší žáci Kladno volejbal cz

Celkově druhé místo v ČP je parádním kouskem našeho týmu a snad i předzvěstí budoucích úspěšných časů chlapecké mládeže Eagles Kladno. Dále nám zajišťuje přímý postup na MČR, které se koná v Hradci Králové 29. 4. – 1. 5. 2022. Nejlepším smečařem ČP byl vyhlášen Lukáš Svoboda a nutno říci, že si to ve věku 13ti let opravdu zasloužil. Gratuluji celému týmu a děkuji za skvělé výkony. Dále děkuji Ivče Svobodové za podporu a krásné fotky. Markovi Pourovi za pomoc při dopravě na turnaje a morální podporu týmu. Jerrymu za záskok do Frýdku Místku. Rodičům za fandění a trpělivost.“

trenérka Kateřina Svobodová

Starší žáci Kladno volejbal cz