Bojovný výkon obral mistra o bod. Aukce předčila očekávání

Kladno volejbal cz proti ČEZ Karlovarsko

Šlágr, jak se patří se vším všudy, se odehrál v pondělní televizní dohrávce 21. kola UNIQA extraligy. Orli v něm přivítali Karlovarsko a proti obhájci mistrovského titulu předvedli další parádní výkon. Získaný bod za prohru 2:3 je navíc vrátil zpět na třetí místo, o které se na závěr základní části střetnou v přímém souboji s Příbramí.

Forma před play-off graduje, což je jedině dobře. Kladenští volejbalisté sice prohráli s Karlovarskem podesáté v řadě, ale předvedli slibný výkon před blížícími se vyřazovacími boji. S obhájcem titulu sehráli ve slušně domácí zaplněné hale vyrovnanou partii, po které mohli odejít se vztyčenou hlavou.

„Za mě zápas jako na houpačce. Dobré pasáže střídaly špatné. Bod proti těžkému soupeři a aspirantovi vypadá dobře, ale myslím si, že jsme ze zápasu mohli vydolovat víc,“ litoval po utkání kapitána Jiřího Kraffera z něhož bylo cítit patrné zklamání. Mrzet ho a celý tým musí zejména ztracená třetí sada, ve které Kladenští parádně smazali osmibodové manko, následně ji ale těsně prohráli v koncovce.

„Nečekali jsme lehké utkání a přes změny v sestavě Karlovarska se potvrdilo, že to je aspirant na titul. My jsme v utkání vyrobili několik chyb, za které jsme byli potrestáni, a to nás stálo bod,“ přidal se trenér Milan Fortuník. Orli sice dokázali srovnat stav setů na 2:2, čímž si zajistili návrat na třetí příčku, ale v tie-breaku už byl úspěšnější soupeř.

„Tento týden nás čeká důležitý zápas. Na něj se musíme zkoncentrovat a zvládnout ho,“ prohlásil kapitán Kraffer. Na závěr základní části se totiž Orli utkají s Kocoury. Duel v Příbrami bude navíc okořeněn přímou bitvou o třetí místo. Vítěz si pojistí výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále play-off, poraženého naopak čeká série s pražskými Lvi a s největší pravděpodobností s vědomím, že série může začít na půdě soupeře.

Utkání Kladno volejbal cz – ČEZ Karlovarsko se neslo v duchu pomoci Ukrajině

Kladenská sportovní hala zažila i návrat blokaře Adama Zajíčka, který se do známého prostředí poprvé po pěti letech vrátil jako soupeř. Cestou do šatny měl vyzdobenou plakáty. „Celkem mě to dojalo, byl jsem naměkko,“ přiznal bývalý kapitán Orlů nyní už ve službách Karlovarska. V klubu si ho hodně váží a cení si toho, jak velké penzum práce zde odvedl.

Utkání bylo specifické i tím, že se po utkání dražily speciální modrožluté dresy symbolizující barvy Ukrajiny, která v posledních dnech zmítána válkou. Aukce trikotů všech hráčů vynesla rekordních 115.000,- korun. Nejvyšší částku vynesla dražba trikotu nováčka v kladenské sestavě Lukáše Čekety. Nový majitel za něj zaplatil rovných deset tisíc. Do sbírky byly započítány i výdělky z prodeje předmětů na podporu Ukrajiny a celková částka překvapila samotné organizátory akce. Když připočteme 30.000,- korun, které už hráči A týmu poslali ze své kasičky, tak je celková podpora od Kladno volejbal cz 145.000,- korun. „Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří přispěli a zapojili se do aukce dresů. Byla to rychlá akce, ale naštěstí i firma Merch53, která nám dresy vyrábí, zareagovala rychle. Byl jsem výslednou sumou velmi mile překvapen.“ zakončil večer Milan Fortuník.

Kladno – Karlovarsko 2:3 (-24, 21, -25, 22, -9)
Esa
: 13:13. Bloky: 18:11. Rozhodčí: Dušek, Činátl. Diváci: 617.

Nejvíce bodů: Kraffer 20, Špulák 19, Hancock 12 – Indra 20, Wiese 16, Wilson 15.

Sestava Kladna: Kyjanica, van Solkema, Seppänen, Špulák, Platačs, Kraffer, libero Kunc. Střídali: Hýský, Hancock, Fortuník, Čeketa, Lohr.