Těžký finiš základní části začnou Orli v Liberci

Kladno volejbal cz proti VK Dukla Liberec

Tři kola, devět bodů. Přesně tolik je ještě ve hře a každý zisk bude důležitý v boji o třetí místo v tabulce a výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále. Na Orly čeká v závěru základní části jeden těžký soupeř za druhým. Z tria obtížných protivníků se jako první postaví do cesty Liberec, i s ex-kladenským Filipem Křesťanem, který v posledních týdnech nabral formu před play-off.

Liberec, Karlovarsko, Příbram. Přesně takový je seznam soupeřů kladenských volejbalistů v posledních třech kolech. „Máme těžší los, a přesto si myslím, že je nutné k zápasům přistoupit tak, že jdeme bojovat o devět bodů a nepřemýšlet, jestli je někdo slabší,“ prohlásil trenér Kladna Milan Fortuník. Orli jsou nyní sice na třetí pozici, ale před čtvrtými Kocoury mají náskok pouze dvoubodový, hned za nimi si ještě pomýšlejí na lepší umístění pražští Lvi.

Jako první se Kladno utká s Libercem. Dukla se víceméně celou sezonu trápí, avšak poslední tři kola odehrála bez ztráty setu a ladí formu na play-off. „Viděl jsem ji proti Karlovarsku v Českém poháru a rozhodně platí to, co se o týmu říká, že se jedná o jiné družstvo než na začátku soutěže. Teď už se jedná o starou známou Duklu, která je silná, má zkušené hráče. Nečeká nás tam nic jednoduchého,“ předpokládá kladenský kouč.

Jeho svěřenci dostali v uplynulých dnech pestřejší režim, kdy se vyjma volejbalu zaměřovali na znovuobnovení kondice. V programu se ale objevily i teambuildingové akce na stmelení kolektivu. „Snažili jsme se čas vyplnit i jinak, než jenom tréninkem,“ upřesnil Fortuník. Během volna tak přišly na řadu doplňkové aktivity – paintball, lidský stolní fotbal, společná večeře nebo v neposlední řadě nahrávání upoutávky na vyřazovací boje.

Nyní se však musí vrátit k volejbalu a vybojovat co nejvíc bodů. Podle kladenského kouče je potřeba získat plný počet, tedy všech devět. „Rozumím tomu, že je to hodně těžký úkol, který nemusí vyjít. Nejlepší bude, když v závěru základní části budeme hrát a ono se ukáže, jak moc to bylo reálné,“ nastínil trenér Orlů.

Na jednu stranu mají kladenští volejbalisté obtížnější los než jejich soupeři v boji o třetí místo, na druhou je ale o to víc prověří a naladí před vyřazovacími boji. „Varianta, že jde o hodně a s těžkými soupeři je lepší. Doufám, že z nás vymáčknou maximum. Předpokládám, že nás los v závěrečných kolech motivuje a předvedeme zase dobré výkony,“ uzavřel Fortuník. Duel v Liberci začíná v sobotu v 18 hodin.