Kadetky skončily v Českém poháru pod stupni vítězů. Ženy dál válí

Kadetky Kladno volejbal cz

Pouze tři družstva měl kladenský volejbal ve hře ve víkendových kláních. Kadetky se představily v Českém poháru a suverénní jízdu dál předvádí i ženy, které prochází i nadstavbovou částí bez porážky a suverénně míří za postupem do baráže. Naopak smutné byly po víkendu starší žákyně, které si připsaly pouze jednu výhru a další získaly kontumačně.

Kadetky musely poslední víkend skousnout dvě ligové porážky od Nového Veselí a nyní si mohly spravit chuť v Českém poháru, což se jim podařilo tak na půl. Ze šesti utkání tři vyhrály. I tak si ale zlepšily sebevědomí. „Je to možné. Minulý týden ve Veselí jsme se psychicky složily. Pět holek brečelo. Teď to bylo lepší,“ připustila Lucie Modrová.

Od trenéra Karla Linze dostaly kadetky za úkol skončit do třetího místa. Vytyčená meta jim nakonec utekla pouze o bod. Za zmínku ale stojí skalp extraligového Prostějova, který Kočky porazily v tie-breaku, nicméně právě celek z Hané skončil v tabulce těsně před Kladnem. „Šly jsme do toho s tím, že vyhrajeme. Trenér nám dal cíl, že skončíme do třetího místa, což jsme nakonec nesplnily a skončily čtvrté, ale pořád jsme se snažily,“ komentovala Modrová.

Ona i zbytek týmu mají nyní společně dva týdny, aby se připravily na důležité domácí souboje s Novým Veselím, proti kterému musí stoprocentně bodovat, aby mohly pomýšlet na postup. „Pro nás je to o to větší motivace zamakat ještě víc,“ prohlásila 15letá hráčka.

Další dva krůčky k vysněnému postupu udělaly ženy v nadstavbové části. Doma přivítaly Benešov, se kterým svedly dva zcela odlišné zápasy. V prvním sice Kočky zvítězily 3:0, v odvetě se ale musely nadřít o to víc. Hostující tým začal trápit svěřenkyně Petra Klára a vynutil si tie-break. Ten už si ale kladenská děvčata s přehledem pohlídala a připsala si další bod. Mezi nimi a Mladou Boleslaví je už propastný rozdíl 17 bodů.

Výsledkově horší víkend mají za sebou starší žákyně. Ze sedmi utkáních v rámci Českého poháru dokázaly vyhrát pouze dva, když dokázaly vyhrát nad Ústím nad Labem a následně si ještě připsaly kontumační výhru nad Kolínem. Na vítězství sahaly i v zápase proti Brnu, nakonec však po boji padly ve zkrácené hře a odnesly si alespoň bod. Stejně tomu tak bylo i proti Brandýsu nad Labem nebo rezervě Orionu.

Kadetky – Český pohár

Kladno – Žďár nad Sázavou 2:0 (16, 14)
Kladno – Olymp 0:2 (-13, -17)
Kladno – Slavia Praha 2:0 (21, 14)
Kladno – Kolín 1:2 (-28, 13, -16)
Kladno – Prostějov 2:1 (-24, 15, 12)
Kladno – Přerov 0:2 (-19, -15)

Starší žákyně – Český pohár

Kladno – Braník 0:2 (-17, -21)
Kladno – Brandýs nad Labem 1:2 (-14, 17, -13)
Kladno – Orion B 1:2 (19, -10, -9)
Kladno – Ústí nad Labem 2:0 (23, 23)
Kladno – Vejrostova 1:2 (-19, 24, -11)
Kladno – Litomyšl 0:2 (-19, -8)
Kladno – Kolín 2:0 (0, 0) – kontumačně

Ženy – Krajský přebor

Kladno – Benešov 3:0 (24, 10, 22)
Kladno – Benešov 3:2 (-22, 22, 18, -22, 8)