Kladno bude doma proti Odoleně Vodě hájit třetí místo

Kladno volejbal cz proti Aero Odolena Voda

Předposlední domácí duel v základní části nabídne duel dvou středočeských celků. Orli do něj budou vstupovat ze třetí pozice. Jejich soupeř z Odoleny Vody uzavírá šestici, která přímo postoupí do čtvrtfinále. Kladenští volejbalisté musí ale bodovat a nejlépe vyhrát. V případě porážky pozvou svého soupeře do boje o umístění mezi nejlepší trojicí UNIQA extraligy.

Ačkoliv Orli drží od zápasu se Lvy parádní sérii neporazitelnosti v domácím prostředí, tak Kladenská sportovní hala bude nyní čelit ataku Odoleny Vody. Středočeský rival bojuje ještě o umístění v nejlepší šestici a může reálně pomýšlet na lepší pozici, k tomu ale potřebuje vyhrát. Svěřenci Milana Fortuníka si naopak nadále budou chtít nadále upevnit třetí příčku, aby začali důležité čtvrtfinále doma.

Aero ovládlo úvodní střetnutí v polovině listopadu jednoznačně 3:0. Tentokrát se hraje ale v Kladně. Nyní přichází čas na odvetu „Utkání bude určitě těžké. U nich jsme jasně prohráli, takže jim máme co vracet. Musíme vyhrát za tři body, jestli se chceme udržet na třetím místě. Poslední zápasy hrajeme velice dobře, tak doufám, že v dobrém výkonu budeme pokračovat,“ říká libero Tomáš Kunc.

Kladenští se budou muset vypořádat zejména s podáním Matyáše Démara, který je zlobil v podzimním utkání a stejně tak trápí i zbytek soutěže. „Naše prohra určitě nebyla zapříčiněna jen jeho servisem. Odolka útočila dobře z vysokých balónu. My jsme je absolutně nedokázali ubránit,“ vysvětluje 24letý volejbalista.

Orli se už naučili vyhýbat výpadkům v setech, které je často trápily v první polovině sezony. I to byl tehdy jeden z důvodů, proč padli v Odoleně Vodě. „Co si tak pamatuji, tak to byla pouze jedna nebo dvě. To byl důvod proč jsme prohráli,“ přemítá Kunc. Nyní už je ale on i zbytek týmu někde jinde a zejména Tomáš Hýský chytil parádní formu a podmanil si poslední domácí utkání s Českými Budějovicemi a stejně tak poté i v Brně. Na své výkony bude chtít pochopitelně navázat.

Posledně měl z atmosféry v hale díky divákům husí kůži a určitě by ji rád měl i nyní. Duel s Odolenou Vodou začíná v sobotu v tradičních 18 hodin, případně ho můžete sledovat na platformě volej.tv.