V sázce třetí místo. Orli ho mohou získat v televizním utkání v Beskydech

Kladenští volejbalisté uzavřou v pondělí 15. kolo UNIQA extraligy na půdě předposledních Beskyd. Fanoušci se mohou těšit, že svěřence Milana Fortuníka uvidí v přímém přenosu České televize. Zápas startuje v 17:00 a pokud Orli zvítězí, posunou se na třetí místo v tabulce.

O přesunu ze soboty na pondělí se kladenský tým dozvěděl v průběhu týdne a museli tak změnit přípravu. „“Těšili jsme se, že budeme hrát pravidelně v sobotu. Tohle je zásah do programu. Museli jsme upravit tréninky v týdnu a hlavně hledat halu a posilovnu, kam se vejdeme přes víkend, protože jsme s tím nepočítali,“ prozradil hlavní trenér Milan Fortuník pro Kladenský deník.

Změna termínu zápasu přišla náhle z ničeho nic z Českého volejbalového svazu v zájmu ČT sport, který utkání odvysílá. Nejen příprava na zápas nebo tréninky se musely změnit, ale také cesta na zápas. Původní, zaběhlá, varianta, že by se k duelu s předposledním celkem jelo o den dřív už padla při původním sobotním datu. I v pondělí odjedou Orli do Beskyd pendolinem do Ostravy, kde následně přestoupí do dodávek a dopraví se do Frýdku-Místku.

Nicméně i s přesunem utkání se nakonec trenér Fortuník vypořádal. Mnohem důležitější ale bude, jak se s tím poperou hráči. „Jde o to, jak se s tím vyrovnají kluci. Myslím, že jsou dost zkušení a nebudou si s tím dělat hlavu,“ míní kladenský kouč.

Poslední televizní zápas zvládli Orli na jedničku. Před kamerami porazili po parádním výkonu Příbram, která byla mírným favoritem, 3:0. Tentokrát budou favority oni, poněvadž svěřencům kouče Jakuba Salona patří předposlední příčka extraligové tabulky.

První vzájemný souboj této sezony v polovině října dopadl vítězně pro Kladno. Na třetí Příbram ztrácí dva body, ta však hostila první Karlovarsko a prohrála s ním 0:3. V případě výhry se tak Orli posunou před středočeského rivala. V Beskydech navíc v obou případech vyhráli. Loni navíc díky třem bodům udělali důležitý krok k předkolu play-off, nyní by jim podobný počin výrazně přiblížil přímý postup do čtvrtfinále.