Žáci museli přepustit první místo, Kadetky stále suverénní. Juniorské kategorie bez bodů.

Kadetky Kladno volejbal cz

O minulém víkendu se po vánoční pauze naplno rozjely i mládežnické soutěže. Do nich se zapojilo hned kvinteto kladenských družstev. Největší radost udělaly jako vždy kadetky, které si i v oslabené sestavě připsaly další dvě výhry. Naopak junioři i juniorky prohráli oba duely. Starší žáci postrádali nahrávače a v souboji o vedoucí příčku podlehli Kolínu. Rezerva žákyň uhrála doma jednu výhru.

Junioři se museli obejít tentokrát bez hlavního trenéra Martina Čmeľa, který si plnil reprezentační povinnosti, a také elitního nahrávače Adama Kubelky. Obě absence se nakonec projevily na výsledcích. „Nehráli jsme špatně, ale přesto nám to šlo. Dansport byl lepší na příjmu, ve hře, v poli. Ve všech činnostech nás převálcoval,“ smutnil Pavel Stružka.

Nejstarší chlapecká kategorie si musela rychle zvyknout na nového nahrávače, což se ukázalo jako největší problém během obou zápasů. Soupeř si rychle zvykl, že se hrálo hlavně po kůlech a nikoliv středem a kladenští Orli byli dost často zablokováni.

Stejně jako junioři dopadly i juniorky, které za dvě utkání s Žatcem rovněž uhrály pouze jeden set. Soupeři konkurovaly v jednom získaném dějství, jinak bylo jejich maximem 18 získaných bodů. „Kazily jsme hodně podání i příjem. Přišlo mi, že umíme hrát lépe, ale že nám to nevyšlo. Naše tréninky jsou natolik kvalitní. Holky se hodně snaží, ale nedokážeme si věci z nich přenést do zápasů,“ poznamenala kadetka Markéta Kosová, jež o víkendu vypomáhala starší kategorii.

S kadetkami se naopak drží dál stoprocentní úspěšnost a základní částí prochází stále bez porážky. Do jejího konce jim přitom zbývá odehrát už pouze dvě utkání. „Trenér nám říkal, že už není tolik nutné, abychom vyhrály, ale pořádně si zahrály a vyzkoušely si nové věci. S holkami jsme ale chtěly naší skupinu ovládnout. Jsme rády, že jsme nakonec vyhrály,“ uvedla Kosová. Kočky si v novém roce i přes absenci několika hráček poradily s posledním Náchodem.

Do nadstavbové části a dalších bojů o nejvyšší soutěž půjdou kladenská děvčata jako jeden z největších aspirantů na postup. „V další skupině se budeme snažit, abychom vyhrály tabulku a postoupily do baráže a následně si příští sezonu zahrály extraligu,“ podotkla 16letá hráčka.

Jejich mladší kolegyně, rezerva starších žákyň se představily doma. V domácím prostředí dokázaly uhrát jednu výhru ze tří utkání, když porazily Komárov. „Kazily jsme celkem podání. Na druhou stranu jsme takhle i hodně bodů uhráli. Dále nám dělal problém příjem. Útok byl v pohodě, dobře jsme bránily i útočily,“ řekla kapitánka Eliška Hálková.

První porážku v sezoně zaznamenali starší žáci, kteří podlehli v souboji o čelo Krajského přeboru Nymburku. Svěřenci Kateřiny Svobodové se museli obejít na turnaji bez jediného nahrávače Matěje Kubelky, což se podle slov trenérky stalo poprvé za pět let. „Nymburk vycítil příležitost a dá se říci, že byl dnes ve všem o trochu lepší a šel odhodlaněji za vítězstvím,“ přiznala zkušená koučka starších žáků. Nicméně i tak v improvizované sestavě si družstvo poradilo s Příbramí i domácím Kolínem. Návrat na první místo a vrátit svému přemožiteli porážku budou mít starší na vlastní půdě na konci února.

Výsledkový servis

Junioři – 1. liga

Dansport – Kladno 3:0 (18, 12, 16)
Dansport – Kladno 3:1 (18, 24, -22, 20)

Juniorky – 1. liga

Kladno – Žatec 0:3 (-12, -12, -17)
Kladno – Žatec 1:3 (-18, 23, -14, -16)

Kadetky – 1. liga

Kladno – Náchod 3:0 (13, 14, 21)

Kladno – Náchod 3:1 (10, 18, -21, 19)

Starší žáci – Krajský přebor

Kladno – Příbram 2:0 (8, 14)
Kladno – Kolín 2:0 (22, 13)

Kladno – Nymburk 0:2 (-22, 25)

Starší žákyně – Krajský přebor

Kladno B – Říčany 0:2 (-21, -20)

Kladno B – S V B C 0:2 (-17, -13)
Kladno B – Komárov 2:0 (6, 12)