Premiéra v novém roce. Do Kladna dorazí poslední Zlín

Týden po oslavách příchodu nového roku 2022 se hlásí o slovo opět UNIQA extraliga. V rámci 14. kola nejvyšší volejbalové soutěže dorazí do Kladna poslední Zlín. Orli se v lednu představí hned třikrát doma a duelem s Fatrou jim startuje trojboj s týmy, které se momentálně nachází v poslední třetině tabulky. Zápas startuje v sobotu od 18 hodin v Kladenské sportovní hale.

Ačkoliv by se mohlo zdát při pohledu na tabulku, že Kladno dostalo relativně nejsnazšího soupeře, tak Milan Fortuník odmítá, že by se mělo jednat o jednoznačnou záležitost ve prospěch Orlů. „Po pauze není žádný soupeř ideální. Navíc se Zlínem od návratu do extraligy vždycky válčíme. Zápasy jsou vyrovnané a dramatické, ať už je postavení obou týmů a rozložení sil jakékoliv,“ upozorňuje kladenský kouč.

Ačkoliv Fatra vyhrála v Kladně od návratu Orlů do extraligy pouze jednou, tak pokaždé je trápila minimálně vždy ve dvou sadách. „Nic nepodceňujeme, protože se jedná o tým, který nám nesedí svojí hrou. Tři body z utkání určitě chceme, měli jsme důkladnou přípravu. Před Vánoci jsme byli v optimální situaci. Teď už je ale vše zapomenuté a začíná se od znova,“ apeluje Milan Fortuník.

A to i přesto, že Zlín v posledních čtyřech duelech dokázal uhrát v Kladenské sportovní hale pouze jeden set. Jinak se mu letos ale extrémně nedaří. Ve 13 odehraných kolech dokázal uhrát pouze dva body a získat jen sedm setů. V tomto ohledu jsou svěřenci Přemysla Obdržálka nejhorší v celé extralize.

Los pro první kalendářní měsíc byl pro Kladno příznivý. Po Zlínu ho čekají, předposlední Beskydy a trojlístek soupeřů z východní části republiky uzavře domácím střetnutím s Ostravou. Na první pohled se zdá, že by se měly všechny duely vyhrát a přiblížit se ke čtvrtfinále a ideálně začít play-off doma. Fortuník ovšem zůstává při zemi. „Musíme k zápasům přistoupit se vší pečlivostí a pokusit se devět bodů získat. Důkladně se připravujeme. Ladíme věci, jak v tréninku, tak u videa,“ podotýká kladenský stratég. První krok budou chtít kladenští volejbalisté udělat už v sobotu od 18 hodin.