Cesta do čtvrtfinále Českého poháru vede před zlatý set

Ve čtvrtek večer sehrají kladenští volejbalisté odvetu v rámci osmifinále Českého poháru. Doma přivítají Kocoury z Příbrami. Středočeský rival si z prvního vzájemného utkání přiváží výhru 3:1 a tak Orli musí svému soupeři porážku za tři body oplatit a pak ho ještě porazit v případném rozhodujícím zlatém setu, což je jediná cesta, jak se dostat do čtvrtfinále.

Třikrát se doposud utkali kladenští volejbalisté s Příbramí a pokaždé z toho vznikla porážka 1:3. Zatímco úvodní dva duely se odehrály v rámci předsezónní přípravy, tak poslední vzájemný zápas zkraje listopadu už byl v rámci Českého poháru. Ačkoliv Orli padli po stejném výsledku, měli nejblíže k tomu, aby dostali střetnutí alespoň do tie-breaku, který by jim pomohl směrem do odvety.

Kladno přitom ve čtvrtém setu vedlo, nicméně nadějný náskok ztratilo. „Musíme se oklepat, zapomenout a do odvety se pustit do Příbrami od začátku,“ prohlásil smečař Tomáš Hýský po úvodní osmifinálové porážce. V domácím prostředí je čeká ovšem těžký úkol. Porazit Kocoury, kterým se v aktuální sezoně nadmíru daří a v tabulce extraligy jsou dokonce třetí. „Mají letos velice dobře sestavené družstvo z borců, kteří mají, až na jednu výjimku, docela dost odehráno, a jsou zkušení,“ podotkl trenér Milan Fortuník.

Příbram táhne především jihoamerické duo Madalóz-Johansen. Brazilec s Argentincem se starají o nejvíce bodů soupeře a oba dokáží pozlobit zpoza koncové lajny. „Böhm hraje kolik sezon, má za sebou tituly, nahrávač Dolgopolov se ukazuje v dobrém světle,“ poukazoval kladenský trenér na další hráče Kocourů. „Všichni hrají na solidní úrovni a málokdy někdo z nich má výkyv dolů. Zkrátka družstvo, které nedělá tolik chyb. Ví, jak chce hrát,“ uznal stratég Orlů.

Pro jeho svěřence vede v poháru jediná cesta, jak postoupit do čtvrtfinále. Vyhrát 3:0, nebo 3:1 a následně ještě uspět ve zlaté sadě, který se případně bude hrát do patnácti bodů. Pokud Kladno vyhraje v pěti setech či prohraje, tak se mezi osm nejlepších týmů Českého poháru podívá Příbram. Zápas v Kladenské sportovní hale začíná úderem 18. hodiny.