Kadetky zkrotily Lvice, juniorky přivezly výhru z Varů

Kadetky Kladno volejbal cz dál hrají vlastní soutěž

Poslední listopadový víkend patřil především dívčím družstvům. Představily se všechny nejstarší kategorie. Kadetky si dál hrají vlastní soutěž v 1. lize, juniorky odjely z Karlových Varů s poloviční úspěšností. Dvě výhry a porážku zaznamenaly starší žákyně a mužská rezerva vyzrála doma dvakrát na Modřany.

Kadetky v Praze zahájily druhou polovinu základní části a v hlavním městě dál ukázaly svou dominanci ve své skupině 1. ligy. Místním Lvicím povolily držet krok vždy maximálně v jedné sadě a domů se vracely s dalšími šesti body do tabulky po dvou výhrách 3:0. „Soupeřky jsme přehrály útokem, ve kterém se nám dařilo. Ony v něm byly horší, smečovaly dobře, ale byly jsme lepší, a to i v poli a proměňovaly jsme míče zadarmo,“ uvedla Beáta Šestáková.

Náskok kadetek před druhým Meteorem se tak zvýšil už na propastných třináct bodů a ve dvanácti zápasech ztratily pouze sedm setů. „Je to díky trenérovi, který nás každý den posouvá dál. Hodně k nám promlouvá, radí nám a bavíme se i na trénincích. Celkově se vše zlepšilo od podání po obranu,“ prohlásila Šestáková. Svěřenkyně Karla Linze mají za cíl pro letošek dostat se do extraligy a prozatím si jdou za ním suverénně. Doposud jsou nejúspěšnějším kladenským mládežnickým družstvem.

Juniorky mají naopak jiné starosti. V 1. lize skupiny C jsou poslední a tři body z karlovarské půdy rozhodně braly. Ačkoliv první zápas vyhrály 3:1, tak druhý opačným skóre prohrály. „Největší rozdíl byl v atmosféře. U nás byla pokleslá. V prvním utkání jsme byly více semknuté, podporovaly jsme se a šly do všeho naplno. Ve druhém všechno opadlo,“ vysvětlovala Denisa Sokolová.

Juniorky Kladno volejbal cz

Ve druhém utkání rozhodovaly maličkosti ve prospěch soupeře. „Dařil se nám příjem, se kterým máme většinou problémy. Hrály jsme vyrovnaně a dlouho jsem přemýšlela, čím jsme prohrály. Vždy nám chyběl kousek. Ve čtvrtém setu jsme nenakoply a prohrály,“ smutnila 17letá kladenská hráčka.

„Začaly jsme trochu nervózně, každou chvíli jsme se se soupeřkami tahaly o vedení v setu. Konečně byly oba zápasy velmi vyrovnané, dokázaly jsme hrát koncentrovaně s dlouhými výměnami, které občas bohužel někdy vystřídaly laciné chyby,“ dodala trenérka Irena Pokorná s tím, že se body si oba soupeři rozdělili spravedlivě.

V Nymburce se představily starší žákyně, které ovládly dva zápasy ze tří. Na úvod sice prohrály s Kunicemi, ale poté si spravily chuť a náladu nejprve proti domácí rezervě a následně i s Královým Dvorem.

Starší žákyně Kladno volejbal cz

V sobotu hrála v Kladenské sportovní hale mužská rezerva, která v obou případech s Modřany sehrála vždy jednu hektickou sadu. V prvním případě se jednalo o úvodní dějství, jež záložní tým Orlů získal poměrem 32:30. V odvetě pak přehrál soupeře z Prahy v prostřední části 28:26. V obou zápasech byly získané sady klíčem k výhrám 3:0 a upevnění třetí pozice v tabulce.

Výsledky

Juniorky – 1. liga

Karlovy Vary – Kladno 1:3 (-23, -23, 18, -21)
Karlovy Vary – Kladno 3:1 (22, -21, 23, 20)

Kadetky – 1. liga

Lvi Praha – Kladno 0:3 (-22, -17, -19)

Lvi Praha – Kladno 0:3 (-17, -23, -11)

Starší žákyně – Krajský přebor

Kladno – Kunice A 0:2 (-23, -18)
Kladno – Nymburk B 2:0 (21, 22)
Kladno – Králův Dvůr (21, 12)

Muži B – 2. liga

Kladno B – Modřany 3:0 (30, 18, 22)

Kladno B – Modřany 3:0 (13, 26, 17)