Žáci potvrdili první místo. Junioři byli poloviční, kadetky opět bez ztráty

Starší žáci Kladno volejbal cz

O posledním víkendu udělali největší radost z mládežnických družstev starší žáci, kteří v Krajském přeboru potvrdili první místo a vyhráli všechny zápasy bez ztráty setu. Junioři slavili poloviční úspěch, zatímco jejich vrstevnice nechaly doma všechny body Orionu. Za to kadetky jasně přehrály Kometu stejně jako mužský B-tým rezervu Karlovarska. Představila se i družstva minivolejbalistů.

Nejmenší naděje se sešly v Brandýse nad Labem a v Kladně na Střední průmyslové škole Jana Palacha. Obě místa patřila oranžovému minivolejbalu. V prvním případě se zúčastnilo méně týmů, než se původně plánovalo, nicméně i tak si tři družstva výborně zahrála a děvčata dostala za své výkony zasloužené odměny.

Do centra Kladna pak zamířila družstva z celého Středočeského kraje za účasti. Nejmladší Orli a Kočky se zhostili domácího turnaje se ctí a předvedli skvělé výkony. Pro některé z nich se jednalo o první soutěžní volejbalové zápasy a všichni byli do hry nadšení. „Obzvláště bych chtěla především nejmladší účastníky Editku, Stázku, Taťánku, Honzíka a Ondru, kteří bojovali o každý míč s největším nasazením. Všem ostatním blahopřeji ke skvělým výkonům, které nám přinesly skvělé umístění, včetně toho nejcennějšího,“ komentovala Šárka Vosátková.

Další tři zápasy v Krajském přeboru mají za sebou starší žáci, kteří i nadále procházejí soutěží bez porážky a víkendovým třem soupeřům dovolili uhrát v jedné sadě maximálně 17 bodů. „Bezproblémovým ziskem devíti bodů jsme potvrdili svou pozici na prvním místě. Žádný ze soupeřů nás nedostal pod tlak a tak jsme si mohli dělat a zkoušet, co jsme chtěli,“ uvedla potěšeně trenérka Kateřina Svobodová.

Podobně se mohly cítit po sobotě i kadetky, které přehrály Kometu dvakrát ve třech setech. Pražské soupeřky v obou utkáních zlobily vždy jednu sadu, jinak ale svěřenkyně Karla Linze dominovaly a upevnily své postavení v 1. lize skupiny C, kterou vedou s přehledem o osm bodů před Meteorem.

Juniorky naopak odešly z obou zápasů poraženy. Se soupeřkami sice držely krok v každém setu, hráčky Orionu si ale v klíčových okamžicích obou zápasů pomohly několika těžkými servisy, které si domácí hráčky nedokázaly přihrát a tím Pražanky pro sebe uzmuly vítězství. Na horší obraně kladenských Koček se projevila absence nemocného libera. „V důležitých momentech jsme i hodně kazily podáni. Holky ale zaslouží pochvalu za bojovnost a radost ze hry, na čemž jsme od minulého víkendu dokázaly zapracovat,“ prohlásila trenérka Irena Pokorná.

Junioři sehráli doma s Českým Krumlově dvě odlišná utkání. Zatímco v prvním dominovali a vyhráli ho jasně 3:0, tak odvetu stejným poměrem prohráli. „První zápas jsme zahráli docela slušně. Vycházela nám jak hra na síti, tak obrana v poli. Nejednalo se o žádný dech beroucí výkon, ale na soupeře stačil. Příležitost dostali všichni kluci, což bereme jako velké plus,“ těšilo asistenta trenéra Dana Jiránka.

Nicméně už v tomto utkání museli Kladenští počítat se ztrátou Lukáše Lorence. Vítězství tak bylo smutnější a draze vykoupené. Ve druhém utkání stály juniory body především nedůslednost na příjmu i na útoku, kde jsme měli moc chyb a vyhozených balónů. Kolem půlky setů začali o vedení přicházet a v koncovce byl soupeř jasně lepší.

Plný bodový zisk si připsala mužská rezerva, která si dvakrát poradila se záložním týmem Karlovarska, které přijelo i s nahrávačem Kočkou. Kladenští nastoupili v plné sestavě a první utkání vyhráli 3:0. rezerva hrála v plné sestavě. Ve druhém zápase se muselo béčko obejít bez Štěpána Trojana, avšak soupeř postrádal dva hráče. Lehké podcenění stálo B-tým ztrátu jeden set, ale jinak získal šest bodů.

Výsledkový servis

Junioři – 1. liga
Kladno – Český Krumlov 3:0 (19, 21, 17)
Kladno – Český Krumlov 0:3 (-20, -21, -26)

Juniorky – 1. liga
Kladno – Orion Praha 1:3 (-14, 22, – 22, -16)
Kladno – Orion Praha 1:3 (22, -20, -23, -15)

Kadetky – 1. liga
Kladno – Kometa Praha 3:0 (24, 13, 20)
Kladno – Kometa Praha 3:0 (17, 23, 15)

Starší žáci – Krajský přebor
Kladno – Kolín 2:0 (6, 17)
Kladno – Benátky nad Jizerou (1, 9)
Kladno – Odolena Voda (13, 16)

Muži B – 2. liga
Kladno B – Karlovarsko B 3:0 (25, 18, 22)
Kladno B – Karlovarsko B 3:1 (17, -24, 11, 20)