Orli jdou v poháru na Kocoury, doma je čeká Brno

Los Českého poháru volejbalistů svedl dohromady dva středočeské celky. Orli vyzvou v osmifinále Kocoury z Příbrami. Hrát se bude systémem doma-venku a první střetnutí je naplánované na středu, kdy se svěřenci Milana Fortuníka a Tomáše Samselyho představí na půdě soupeře. Doma pak v pátek od 18 hodiny přivítají v předehrávce 7. kola UNIQA extraligy mužů Volejbal Brno.

Kladno se s Kocoury utkalo už dvakrát v přípravě a v obou případech se radovala Příbram v poměru 3:1. „Sehráli jsme s ní dva vyrovnané zápasy, takže se jedná o těžkého soupeře. Na druhou stranu je dobré, že nemusíme cestovat daleko,“ podotýká Fortuník a vyzdvihl práci svého protějška, který působí v novém působišti teprve od léta. „Ukázalo se, že Martin Démar přivedl výborné hráče do týmu. Musíme si utkání rozebrat a najít cestu, jak je překonat, protože mají poměrně solidní hráče na všech pozicích,“ uvědomuje si kladenský trenér.

Největší hrozbou pro Orly bude zejména jihoamerické duo – argentinský univerzál German Johansen a brazilský smečař Lucas Madaloz, kteří táhnou Kocoury zkraje sezony. „Není to jen o nich. Liga se vyrovnala a musíme přistupovat ke každému zápasu stejně a prezentovat se především zodpovědnou hrou jako v Budějovicích. Potřebujeme od každého hráče sto procent,“ nabádá asistent trenéra Tomáš Samsely.

Oba středočeské celky se mohou pyšnit tím, že jim vyšel vstup do sezony, tedy rozhodně lépe než do té minulé. Kladno se zkraje sezony dostalo do čela extraligy, ze které sestoupilo až o víkendu, kdy v parádním zápase prohrálo v Českých Budějovicích 1:3. Kocouři na úvod zaskočili favority z Liberce a Karlovarska. Poté přišly porážky. Nejprve v Odolene Vodě, kde uhráli bod a následně doma s Českými Budějovicemi. Deset získaných bodů z pěti duelů ukazuje na solidní start. Naposledy si doma poradili s Ústím nad Labem.

V pátek večer od 18 hodin se pak Orli představí po třech týdnech v domácím prostředí. Do Kladenské sportovní haly dorazí Volejbal Brno, tedy soupeř z jarního předkola play-off. Také celek z jihu Moravy vstoupil do sezony parádně a zaváhal akorát ve vlastní hale s Ústím. Oproti loňské sezoně dojde na souboj druhého se čtvrtým a dvou týmů, která nasbíraly 12 bodů. Podle Samselyho bude klíčem k vítězství trpělivá hra, tlak na podání a agresivita v útoku.