Dívky si podrobily Moravu i Slezsko. Žáci neztratili set. Junioři i ženy stoprocentní

Kadetky Kladno volejbal cz v Přerově na turnaji ČP

Parádní volejbalový víkend mají za sebou kladenská družstva napříč kategoriemi. Pětice zástupců si připsala dohromady neuvěřitelných 18 výher oproti jediné a ještě k tomu těsné porážce, kterou utrpěly kadetky na Českém poháru v Přerově. Mezi elitu by se ale i tak měly dostat. Bez zaváhání zahráli starší žáci, žákyně i ženy a junioři, kteří si napravili reputaci proti rezervě Jihostroje.

Další víkend daleko od domova strávily kadetky s volejbalem. Po Náchodě tentokrát cestovaly až do moravského Přerova v rámci Českého poháru a vedly si velmi dobře. První dvě utkání s Brandýsem nad Labem a Žichlínkem musel rozhodnout až tie-break a možná proto jim chyběly síly do třetího zápasu v rámci sobotního programu. S favorizovaným extraligovým Přerovem svedly hezký boj, dokonce měly vedení ve druhém setu. Ovšem pár drobných chyb na kladenské straně rozhodlo, že Kočky nakonec ztratily dobře rozehranou sadu a připsaly si jedinou porážku 0:2 v rámci celého víkendu.

Kadetky celkově odehrály šest utkání – čtyři v sobotu a dvě v neděli. Vzhledem k nabitému programu se do hry dostaly i hráčky ze střídačky, což bylo primárním cílem trenérů. „I ony předvedly moc hezké výkony a tým je podržel, a proto jsme dovedly zápasy do vítězného konce,“ uvedla trenérka Barbora Ouředníková. Podle ní byly nejdůležitějšími faktory týmu bojovnost a koncentrace. „Zejména v některých momentech se ukázala v poli. Dalším klíčovým prvkem se stalo podání. Hodně bodů jsme vytěžily z kvalitního servisu,“ podotkla asistentka hlavního kouče Karla Linze.

Ještě dál než kadetky zajížděly starší žákyně, které se rovněž představily v Českém poháru a podaly excelentní výkon. Pouze první a poslední zápas musely ukončit ve třech setech, na zbylá čtyři utkání jim stačily jen dva. „Hodně jsme se podporovaly z lavičky. Už den před tím byla v autě dobrá nálada. Trávíme spolu spoustu času, známe se velmi dobře a víc se povzbuzujeme,“ prozradila Jitka Malíková.

Starší žákyně Kladno volejbal cz v Bílovci na turnaji ČP

„Po celý víkend nám šly dobře útoky, taky podání a vykrývání z bloků a smečí. Na příjmu jsme ale hodně ztrácely,“ všimla si hráčka starších žákyň. Slova chvály měl pro děvčata i trenér Tomáš Homer. „Holky hrály naprosto výborně celý víkend a obětavostí dokázaly zvrátit i nelehké zápasy,“ těšilo kouče.

Menší drama v boji o čelo

Pouze v rámci kraje zajížděli starší žáci do Nymburka, kdy si v Krajském přeboru rozehráli opět vlastní soutěž. Všechny tři týmy – Kralupy, pořádající družstvo i Benátky – porazili 2:0 a pouze domácí s nimi dokázali držet krok. Po právu jim tak patří vedoucí příčka po šesti kolech, když z ní svěřenci trenérky Kateřiny Svobodové sesadili právě organizátora nedělního turnaje.

Starší žáci Kladno volejbal cz v Nymburce na KP

V duelu s Kralupy se dařilo žákům získávat hodně přímých bodů z podání. Pokud se ale soupeř dostal do mezihry, tak byl schopen míče trpělivě vracet na kladenskou polovinu. „Přesto jsme měli vývoj zápasu po celou dobu pod kontrolou a zvítězili jsme poměrně hladce 2:0,“ prohlásila trenérka starších žáků. Naopak Nymburk odolával dlouho a dokonce se v první sadě dostal až do sedmibodového vedení. Kladenským Orlům se podařilo srovnat až za stavu 21:21 a lépe sehraná koncovka jim přinesla nejtěsnější vítězství. Druhý set už si pak pohlídali.

Zápas s Benátkami už byl pouhou formalitou. Na hřiště se dostali i hráči z lavičky. Celkově si starší žáci připsali tedy devět bodů do tabulky. Dobře sehráli jednu důležitou koncovku a dosáhli na cenné vítězství s Nymburkem. „Dobrá práce mladých,“ pochvalovala si Svobodová.

Klár si hodně ulevil

Dál bez porážky pokračují v Krajském přeboru ženy. Po dvou dramatech s Dobříší přišly tentokrát relativně klidnější výhry s Roztoky. I přesto měl ale trenér Petr Klár zápasy obavy, protože se musel obejít bez klíčové hráčky Michaely Kroupové. V týdnu se ale k týmu přidala Anna Pavlovová, která působí v reprezentaci neslyšících a na druhé utkání se podařilo Klárovi získat odchovankyni Nikolu Křišťanovou, která hraje první ligu v Praze, ale pochází z Velké Dobré.

Ženy Kladno volejbal cz jsou bez porážky

„Obě utkání byla překvapivě jednodušší, než jsem čekal. Jsem rád, že jsem protočil celou lavičku a děvčata, která poctivě trénují, si zahrála poprvé v extraligové hale. Jsem maximálně spokojen i s tím, že jsme ve dvě hodiny po poledni už měli odehráno a víkend před sebou,“ řekl s velkou úlevou po prvních domácích utkáních trenér žen.

Oddechnout si mohl také trenér kadetů v juniorské kategorii Martin Čmel’. Jeho svěřenci naposled získali pouze bod se Sokolovem, tentokrát ale vytěžili maximum, když doma porazili rezervu Českých Budějovic 3:0 a 3:1. „Jsem spokojený. Napravili jsme si resumé z předchozích utkání. Všechno klapalo, jak mělo. Ve druhém duelu došlo k malým střídáním. Jedna chvilková nepozornost nás stála set, ale jinak jsme zápas odehráli úplně v pohodě,“ sdělil trenér dvou nejstarších mládežnických kategorií.

V zápasech zahráli dobře nahrávači, kteří nechybovali. Stejně dobře si vedli i další na útoku. „Soupeř nám moc pomohl tím, že strašně chyboval na servisu, takže jsme ho měli neustále pod sebou a nebyl na nás vyvíjen větší tlak. O to víc jsme byli v klidu,“ uzavřel Čmel’.

Výsledky

Ženy – Krajský přebor

Kladno – Roztoky 3:1 (21,-17,19,17)

Kladno – Roztoky 3:0 (12,18,17)

Junioři – 1. liga juniorů

Kladno – České Budějovice B 3:0

Kladno – České Budějovice B 3:1

Kadetky – Český pohár (Přerov)

Kladno – Brandýs nad Labem 2:1 (10,-17,8)

Kladno – Žichlínek 2:1 (-24,19,12)

Kladno – Přerov 0:2 (-18,-21)

SAVO – Kladno 0:2 (-20,-8)

U. Hradiště – Kladno 0:2 (-19,-15)

Kladno – TJ Žďár nad Sázavou 2:0 (19,9)

Starší žákyně – Český pohár (Bílovec)

Litomyšl – Kladno 1:2 (-19,25,-9)

Vejrostova – Kladno 0:2 (-22,-29)

Kladno – Chlumec 2:0 (17,20)

Kladno – Val. Meziříčí 2:0 (22,19)

Kladno – Lanškroun B 2:0 (14,9)

Liberec – Kladno 1:2 (20,-11,-7)

Starší žáci – Krajský přebor (Nymburk)

Kladno – Kralupy 2:0 (20,13)

Nymburk – Kladno 0:2 (-23,-21)

Kladno – Benátky nad Jizerou 2:0 (8,13)