Otočka o 180 stupňů. Kladno doma v orlím souboji přejelo Beskydy

Foto: Roman Mareš

Kladenští volejbalisté se na druhý pokus dočkali výhry v domácím prostředí. Po porážce od Lvů tentokrát hladce porazili ve čtvrtém extraligovém kole doma Black Volley Beskydy hladce 3:0 na sety.

Kladenští Orli vzlétli do horních pater extraligové tabulky. Pomohla jim k tomu výhra 3:0 nad Beskydy, o jejichž přístupu k utkání se vedly rozsáhlé diskuze. Trenér Jakub Salon dlouho po utkání domlouval svým svěřencům, že takhle hrát nemohou. „Nevím proč, ale už od začátku zápasu jsme působili odevzdaně. To samozřejmě na žádného soupeře nebude stačit. Kladno je kvalitní soupeř, ale mohli jsme odehrát mnohem lepší zápas. Vyhrálo zaslouženě,“ uvedl hostující kouč.

Domácí naopak zažili zcela rozdílný zápas oproti tomu středečnímu se Lvy. „Dnešní zápas to vypadalo, že hrajeme proti mnohem slabšímu soupeři, než ve středu s Prahou. Může to ale být i tou cestou, která mohla hráče Beskyd vyvést z koncentrace. Z jejich strany nebyl výkon odpovídající předchozím výkonům v extralize, takže naopak naše povinnost byla vyhrát,“ poznamenalo kladenské libero Tomáš Kunc.

I tentokrát se museli svěřenci trenéra Milana Fortuníka potýkat s chvilkovým herním výpadkem. Zatímco se Lvy se jim vymstily a ztratili posléze celý zápas, nyní Beskydy pouze stahovali manko ve druhém setu, až se přiblížili na rozdíl jediného bodu. Vzápětí ale Provazník zkazil servis, Kladno se dostalo do vedení 2:0 a závěrečnou sadu si už jednoznačně pohlídalo.

„Buďme rádi, že hráli takhle, že jsme si mohli po prohraném zápase spravit chuť,“ ulevil si Kunc. Orli oproti středečnímu utkání dělali méně chyb a pomohl jim také servis. Soupeře také předčili na bloku. Nyní je ve čtvrtek čeká dohrávka v Ústí a za týden hrají v Ostravě. Poté už najedou na klasický volejbalový režim.

Kladno – Beskydy 3:0 (14, 23, 18)

Esa: 3:3. Bloky: 12:7. Diváci: 439. Rozhodčí: Možnár – Spáčil

Kladno: Špulák (3), van Solkema (1), Seppänen (8), Kyjanica (11), Platačs (11), Hýský (10), libero Kunc. Střídali: Fortuník, Hancock (3), Lohr (4), Vostárek.