Domácí premiéra. Orli přivítají pražské Lvy

Po úspěšném vstupu do sezony ve Zlíně přivítají Orli doma v dohrávce 2. kola UNIQA extraligy mužů ambiciózní Lvy. Soupeř z hlavního města přijíždí k zápasu po nečekané porážce na vlastní půdě od Brna. Navíc s sebou přiveze i bývalé kladenské libero Milana Moníka, který se na tomto postu začal učit právě zde. Poprvé jako soupeř se v extralize proti Pražanům postaví blokař Petr Špulák.

Kladno zahájilo sezonu parádně. Po loňské porážce tentokrát ve Zlíně vyhrálo, ačkoliv z toho bylo drama. Nicméně i tak Orli získali první tři body. Doma na ně budou chtít navázat. Ovšem při premiéře před vlastními fanoušky na ně čeká obtížný soupeř. Pražští Lvi se v minulé sezoně hodně zvedli, šli nahoru a letos chtějí zaútočit na první trojku. Na úvod začali domácí výhrou 3:0 nad Ostravou, stejným poměrem ale o víkendu překvapivě prohráli s Brnem.

„O to víc budou nahecovaní a chtít vyhrát. Když ztratili body doma, tak tady je budou chtít nahnat,“ upozorňuje blokař Petr Špulák. Devatenáctiletý volejbalista strávil u Lvů poslední čtyři sezony, dostal se odtud i do reprezentace, kde zastával funkci kapitána. O to pikantnější ho čeká domácí premiéra. „Speciální bude, že bych ale zápas nějak prožíval víc, to ne. Těším se, že si zahraji proti Lvům, skoro všechny tam znám,“ řekl už nyní kladenský hráč.

Po dlouhých dvaceti měsících budou moci naplnit Kladenskou sportovní halu fanoušci. „Doufám, že jich přijde co nejvíc a udělají dobrou atmosféru. Těším se na ně,“ přeje si Špulák. Loni sice diváci přišli na zápas s Brnem, tehdy ale platila určitá omezení a povolen byl jenom určitý počet lidí. Nyní je dovolena maximální možná kapacita. Stále však platí, že pouze při splnění hygienických podmínek nařízené vládou České republiky včetně nasazeného respirátoru po celý průběh utkání.

Blokař Petr Špulák

Velkou výhodu Špuláka je, že v dresu soupeře zná drtivou většinu bývalých spoluhráčů dokonale. Vyjma letních posil o každém ví, kam smečuje, podává a spoustu dalších důležitých informací, které se budou při utkání hodit. „Hráče znám víc než normálně. Pro mě to ale bude zápas jako každý jiný. Oni jsou profesionálové. Budu sice o nich vědět víc, ale taky bude záležet na nás. Když nám půjde servis, tak můžeme hrát proti každému soupeři,“ říká mladý blokař.

Loni Orli uzavřeli se Lvy kalendářní rok 2020 a všem v paměti utkal nejdelší set loňské sezony, kdy ho hosté urvali až za stavu 42:40. Úvodní domácí duel ozdobí i zpěvák Jary Tauber, který pro kladenský volejbalový klub složil hymnu, na níž se podílela i řada hráčů A-týmů. Společně nazpívali refrén a vůbec poprvé bude představena veřejnosti. Žádný fanoušek či příznivec Orlů by si tuto premiéru neměl nechat ujít. Zápas začíná ve středu od 18 hodin.