Orli nahrávali hymnu i natáčeli klip. Fanoušci se dočkají na podzim

Kladenští volejbalisté nahrávají hymnu s Jary Tauberem

Probíhající letní přípravu si kladenští volejbalisté zpestřili návštěvou nahrávacího studia. Společně s muzikantem Jarym Tauberem totiž nazpívali týmovou hymnu, která bude zveřejněna na podzim. Hráči se postarali o refrén. Fanoušci si ji poprvé budou moci poslechnout na prvním domácím utkání nového ročníku UNIQA extraligy, kdy se Orli v sobotu 2. října postaví proti pražským Lvům.

V pauze mezi sezonami dostal muzikant Jaroslav Tauber alias Jary Tauber od majitele kladenského volejbalového klubu Milana Fortuníka úkol a ten nyní splnil. Šestadvacetiletý hudebník napsal text a složil hudbu. Refrén „Kladno, Kladno, milujeme volejbal. Kladno, Kladno, soupeř to radši vzdal … “ měl v hlavě už při cestě z úvodní schůzky. Zbytek byl hotový za dva dny a dolaďovaly se detaily.

„Říkal jsem si, že do textu dám něco, co je typické pro Kladno, takže ocel. Musí tam zaznít i název týmu a tak, že by měl stát společně a poslouchat rady trenéra. Na tohle téma se píše dobře, když ví, o čem má psát,“ uvedl Tauber k nové písni, která přeci jenom vybočuje z jeho repertoáru, neboť doposud psal hlavně, o životě, milostných vztazích a ženách.

Hráči nahrávání zvládli

Od klubu také dostal zadání, ať se jedná o rockovou melodii. „Ani by mě nenapadlo naspat nějakou dechovku. Rocková hudba má k lidem nejblíže,“ podotýká kladenský muzikant. Za sebou má už také nahrávání s hráči A-týmu, pro které se jednalo o premiérovou zkušenost, co se týče návštěvy hudebního studia a na některých to bylo znát. „Každý, kdo přijde poprvé do studia, tak kouká okolo a neví, co se děje. Kluci zvládli nahrávání suprově, práci nezdržovali a měli ji hned hotovou. Až skončí se sportem, tak by se tím mohli klidně i živit,“ žertoval následně Tauber.

Jedním ze šestice hráčů, kteří se natáčení zúčastnili, byl i nejmladší člen A-týmu Pavel Gottesman, na kterém byla počáteční nervozita hodně znát. „Vzhledem k tomu, že jsem celkem stydlivý, tak to pro mě moc příjemné nebylo, když na mě ve studiu všichni koukali. Jinak ale vše proběhlo v pohodě,“ řekl 16letý volejbalista k dění v nahrávacím studiu. Jeho samotného přitom paradoxně bavilo víc nahrávání hudby ve studiu než následně natáčení videomateriálu do očekávaného oficiálního klipu.

I Gottesmanovi se myšlenka ohledně klubové skladby a všeho okolo jinak zamlouvala. „Udělat týmovou hymnu je určitě dobrý nápad, líbí se mi. Akorát se bojím věty v textu, jak všechny porazíme 3:0, tak aby to byla pravda,“ vyslovil nahlas své obavy mladý univerzál.

Nahrávka i klip by měli být hotové do konce srpna, nicméně ke zveřejnění dojde až v průběhu záři či na začátku sezony. Fanoušci si novou hymnu poprvé vyslechnou v sobotu 2. října při prvním domácím zápase UNIQA extraligy, kdy Kladno bude hostit pražské Lvy a možná u toho bude i Tauber. „ Pokud dostanu pozvání, tak určitě rád dorazím a udělám si na to i čas,“ prohlásil kladenský muzikant.