Volá antuka! Mládež čekají po dlouhé době ostré zápasy

Osm měsíců všichni čekali, než si zahrají další soutěžní zápas a dočkali se. S příchodem června se alespoň na pár posledních víkendů sezóny rozjedou volejbalové turnaje pro mládež a Kladno vysílá do boje hned kvarteto družstev. Dvě z nich budou moci fanoušci a rodiče vidět i v Kladně, neboť turnaj kadetů a starších žáků bude hostit i areál ve Vavřinci.

Kladenští zástupci mají naplánovaný program na oba dny rovnoměrně. Dvě družstva se zapojí v sobotu a druhá polovina v neděli. Ve Vavřinci se nejprve představí kadeti pod vedením Martina Čmeľa, kteří úderem desáté hodiny nastoupí proti Mělníku. „Nemáme nějaký cíl uspět, když uděláme úspěch, budu rád, ale jdu do turnaje s tím, že uvidím kluky po osmi měsících hrát ostrý zápas a uvidím všechny herní nedostatky,“ říká Čmeľ, jemuž víkendové zápasy ukážou, na čem zapracovat přes léto, aby následně se svými svěřenci splnil předem vytyčený cíl – udržet extraligu kadetů – nicméně do obou sobotních zápasu hodlá zapojit všechny zúčastněné hráče.

Výsledky: https://stc.cvf.cz/2021/jarni-turnaje-mladeze/rozlosovani/kadeti

Trenéři ostatních družstev už tak zdráhaví nejsou. Karel Linz už dopředu zavelel se staršími žákyněmi útok na první místo na turnaji v Rakovníku a tím pádem i postup dál. „Chceme jednoznačně vyhrát a navázat tak na podzimní výsledky, kdy jsme se dostali mezi osm nejlepších týmů v poháru,“ hlásí kouč starších žákyň.

Výsledky: https://stc.cvf.cz/2021/jarni-turnaje-mladeze/rozlosovani/starsi-zakyne

Jeho kolegyně Kateřina Svobodová rovněž touží po výhrách a to s oběma kategoriemi žáků. „Čtyři zkušenější mladší žáci budou učit šestkový volejbal tři začátečníky. Soustředíme se na svoji vlastní hru. Uvidíme, co bude umět soupeř a podle toho to dopadne. Cíl je vyhrát a zároveň se něco naučit,“ poodkrývá Svobodová.

Výsledky: https://stc.cvf.cz/2021/jarni-turnaje-mladeze/rozlosovani/mladsi-zaci

O den později v neděli se pak i ona ukáže ve Vavřinci, kdy pod jejím vedením nastoupí starší žáci. „Cílem je pokusit se vyhrát, jako vždycky a zjistit, co umíme, jak jsme na tom herně v porovnání s ostatními. Dlouho jsme nic nedělali, nemáme tušení, jak jsme na tom my i soupeři,“ poodkrývá zkušená koučka.

Výsledky: https://stc.cvf.cz/2021/jarni-turnaje-mladeze/rozlosovani/starsi-zaci

Program na víkend

Sobota 5. června

Kadeti – areál Vavřinec (Kladno)
10:00 Kladno – Mělník
podle programu Kladno – Benátky nad Jizerou

Mladší žáci – Praha
Turnaj: Kladno, Prosek, Příbram, Benátky

Neděle 6. června

Starší žáci – areál Vavřinec (Kladno)
Turnaj: Kladno, Nymburk, Benátky, Kralupy, Králův Dvůr. Starší žákyně – Rakovník
Turnaj: Rakovník, Kladno, Roztoky