Unikátní příležitost! Kladno volejbal cz hledá trenéry mládeže

Kladenský volejbalový klub se za poslední rok exponenciálně rozrostl, a to nejen o početnou dívčí složku. Nové možnosti nově skýtá i plážový volejbal, který se stává nedílnou součástí už tak velké rodiny. Cílem je přilákat nejen děti, ale také trenéry, aby jejich svěřenci měli zajištěné kvalitní zázemí pro budoucí rozvoj. 

Kladno volejbal cz aktuálně hledá zejména trenéry mládeže, jak pro kluky, tak i dívky a nově i pro beach volejbal, kde by se od září měly rozjet plnohodnotné tréninky pro děti v průběhu celého týdne. „Máme zájem o trenéry především v kategoriích mladších dětí, a co se týká plážového volejbalu, tak tam pro všechny možné úrovně a věkové skupiny,“ podotýká majitel a šéftrenér kladenského klubu Milan Fortuník.  

Vyjma zkušeností a finančních odměn za práci poskytne kladenský klub novým trenérům i další benefity. „Platí, že podporujeme jejich vzdělávání. Když dostanou chuť, tak se mohou klidně zúčastnit trenérských seminářů pořádaných krajským nebo republikovým svazem či další školení. Jsme schopni nejen jim ho zařídit, ale i zaplatit a poslat je i na různé stáže,“ nastiňuje Fortuník. 

V kladenském klubu již pracují trenéři, kteří mají bohaté trenérské, ale i hráčské zkušenosti (Karel Linz, Kateřina Svobodová, Irena Pokorná, nebo Martin Čmel‘), ale i ti, jež jsou teprve v začátcích svých kariér. Beach volejbalovou sekci bude mít nově na starosti současný smečař Orlů Jiří Kraffer coby šéftrenér, který si v mládí prošel mnoha mládežnickými reprezentačními výběry, a to nejen v šestkovém, ale právě i plážovém volejbale. „Přišlo mi to jako zajímavý projekt. Velmi rád se budu podílet na možnosti tady něco vybudovat a někam beachvolejbal v Kladně posunout,“ říká ke svému novému angažmá 24letý smečař.

Smyslem je, aby na počet dětí, jež se budou chtít volejbalu věnovat a tomu plážovému spíš, byli zajištěni trenéři, kteří by se jim věnovali. „Doteď tady nebyla možnost pro dvojice, i kdyby byl zájem, hrát beachvolejbal výkonnostně. Doposud se jednalo spíše o volnočasovou aktivitu,“ komentuje Kraffer. Nyní se tedy naskýtá pro nové zájemce možnost pracovat s nimi do budoucna systematicky a na intenzivnější bázi. „Chci, aby vše mělo řád, a to už od tréninků malých dětí, přípravek až po starší kategorie,“ zdůrazňuje nový šéftrenér kladenského beache. Počet trenérů se poté bude odvíjet od počtu dětí.

Nyní ale budou zapotřebí zejména u nejmenších kategorií. „U malých dětí v přípravce nemusí být vyloženě trenér beachvolejbalu. Základy jsou velmi podobné těm u šestkového volejbalu. Jde o to, aby se jednalo o člověka, který rád pracuje s dětmi, umí s nimi dělat pohybové věci a rozvíjet je všeobecně a hravou formou,“ uzavírá Kraffer. Zájemci mohou nyní posílat své životopisy na e-mailovou adresu klub@kladno.volejbal.cz. Na něj se mohou obrátit i v případě dalších informací, které klub s radostí poskytne.