Ostravské déjà vu. První možnost na pojistku je pryč

První útok na definitivu osmého místa po základní části nevyšel. Volejbalisté Kladna prohráli v dohrávce 12. kola UNIQA extraligy s Ostravou 1:3 a dál musí o těžce vydobytou pozici bojovat. Poslední možnost, jak si ji udržet, budou mít v závěrečném zápase základní části na půdě Odoleny Vody.

Stejně jako v prvním zápase rozhodovaly ve prospěch Ostravy prostřední pasáže setů. S jednou výjimkou. Ve třetí sadě od začátku do konce dominovalo Kladno a také tuto sadu ovládlo. Jinak si hosté vždy přibližně v polovině dějství připravili rozhodující úder, kdy si vytvořili pohodlný náskok, jež si následně udrželi až do konce.

Podání Ostravy nebylo tak nebezpečné jako v prvním zápase, nicméně i tak na servisu dělali domácím potíže, čehož je důkazem i sedm es hostí. „V průběhu celého utkání jsme vyrobili obrovské množství chyb a tak se zkrátka vyhrát nedá. Soupeř chyboval pouze ve třetím setu. K vítězství mu stačilo podat solidní výkon,“ smutnil po zápase trenér Fortuník. V ostravském dresu exceloval zejména Dvořák, který rozjel velký souboj s kladenským Křesťanem. Duel čtyřek na dresu ale vyzněl vítězně pro tu hostující.

Dvořákovi pomohla ve čtvrtém setu i dobrá obrana jeho spoluhráčů, zatímco na opačné straně byl Křesťan na všechno víceméně sám. Kladenský univerzál napsal smutnou tečku za zápasem, když ho uzavřel zkaženým podáním. „Rozhodly naše týmové či individuální chyby, které nás stály energii a vítězství. Pro nás trpká prohra, protože jsme neodehráli špatný zápas,“ litoval kapitán Zajíček.   

Kladno tak nadále zůstává na osmém místě, které však stále nemá jisté. Definitivní klid mu může dodat jakákoliv výhra v závěrečném kole základní části v Odolene Vodě nebo porážka Brna s Českými Budějovicemi.

Kladno – Ostrava 1:3 (-20, -20, 19, -19)
Sestava
: Zajíček, Křesťan, Hýský, Kyjanica, Palgut, Kraffer, libero Kunc. Střídali: Lohr
Nejvíce bodů: Křesťan 17, Kraffer 11, Zajíček a Hýský (oba 9) – Dvořák 19, Janků 17, Ihnát 15
Rozhodčí: Kovář – Spáčil