Noční můra! Karlovarsko si odvezlo body zadarmo

Hůř už snad být nemůže, či snad ano? Série špatných výsledků pokračuje i po zápase s Karlovarskem. Dohrávku 9. kola UNIQA extraligy prohráli kladenští volejbalisté 0:3, nicméně ani samotné skóre nevystihuje výkon domácích borců. Vzájemný zápas ukázal aktuální rozpoložení obou týmů. Zatímco Západočeši se vezou na vítězné vlně a hrají v pohodě, na svěřencích Milana Fortuníka leží pořádná deka a čeká je tuhý boj o předkolo.

„V zápase jsme byli ve všem horší,“ řekl hlavní trenér kladenského týmu po jednoznačné prohře 0:3. Jiná slova ani volit nemohl. Za 68 minut bylo totiž hotovo a s pouhými 51 uhranými body se jednalo o nejhorší představení v letošní sezóně. „Dostali jsme předčasnou a zaslouženou nadílku. Soupeř ukázal, že je ve skvělé formě, a že ho posílily zkušenosti z Ligy mistrů,“ poukázal Milan Fortuník na blížící se Vánoce a zároveň na účast západočeského celku v nejprestižnější evropské klubové soutěži.

Jeho svěřenci měli i světlé momenty. S Karlovarskem ale drželi krok pouze zkraje úvodní sady, pak už ale na palubovce jasně dominovali Západočeši a tomu odpovídal i výsledek – 25:15 z pohledu Karlovarska. Druhou sadu začli Kladenští volejbalisté lépe, přičemž se dostali i do slibného tříbodového vedení, pak ale na opačné straně sítě začal řádit Wiese, při jehož servisu uhráli hosté sedm bodů v řadě. To domácí zlomilo a ve zbytku setu a utkání už nedokázali na precizní hru Karlovarska najít odpověď. Druhý set tak brali hostě v poměru 25:18. Kromě Wieseho zářil na palubovce i jeho kolega na postu smečaře Vašina.

„Spíše šlo o nás, stejně jako v posledních dvou zápasech se nám nedařilo a to extrémně,“ hlesl kapitán Adam Zajíček. I on se marně snažil alespoň zbrzdit rozjeté Západočechy, kteří si vždy vytvořili luxusní náskok, který v poslední sadě narostl až na 10 bodů. Hrozící debakl Kladenští zmírnili až při Fortuníkově servisu, kdy uhráli čtyři body v řadě a snížili na 18:24. Pátý servis v řadě ale poslal domácí nahrávač do sítě a zápas tím ukončil.

„Porážku musíme hodit za hlavu a vyspat se do nového dne. Čelit nové výzvě a dalšímu týmu,“ dodal Zajíček. Už dnes čekají Orly České Budějovice a hrát se bude na jihočeské půdě. „Ze dne na den se těžko něco změní. Hráči se musí nad sebou zamyslet. Je to o hlavě, kterou si musí vyřešit každý sám. Alespoň srdíčko by do utkání dát měli,“ podotkl Samsely po krátké týmové poradě po prohře s Karlovarskem.

Kladno – Karlovarsko 0:3 (-15, -18, -18)
Sestava: Hýský, Kyjanica, Fortuník, Kraffer, Zajíček, Křesťan, libero Kunc (Střídali: Palgut, Mikulenka J.)
Nejvíce bodů: Hýský 10, Křesťan 9, Kyjanica 7 – Vašina 15, Wiese 13, Indra 9
Rozhodčí: Velinov – Krtička