Z Moravy opět s prázdnou. Brnu vyšel risk na servisu

Cestovat do východní části České republiky až v roce 2021. S podobnou myšlenkou odjíždějí pravděpodobně kladenští volejbalisté z Brna po prohře 0:3 v 13. kole UNIQA extraligy. Po Ostravě a Zlínu prohráli i třetí duel na Moravě. První zápasový dvojblok letošní sezóny tak přinesl Fortuníkovým svěřencům tři body. Na výhru z půdy soupeřů, stále čekají. Další šanci dostanou v pátek v Liberci.

Večer pátého prosince chodí v Česku Mikuláš. Její příjemnější část ale zůstane v jihomoravské metropoli. Brněnští volejbalisté vsadili vše na jednu kartu a razantním podáním se neustále drželi v zápase, i když ve druhém a třetím setu prohrávali až o pět bodů. „Byli jsme pod neustálým tlakem. Když už jsme si dokázali přihrát, tak v bodových i rozhodujících míčích byl soupeř lepší“ přiznal po zápase asistent trenéra Tomáš John.

Brno je razantním servisem známé, i tak ale Kladenští marně hledali recept na to, jak se s ním vyrovnat. „Když prohrávali, tak věděli, že body nezískají jinak než riskantním podáním. Zatlačili na nás. Navíc jsme se abnormálně trápili na přihrávce, ať už to byl Kunc nebo Kraffer,“ hledal John další příčiny porážky na jihu Moravy. „Když už jsme si přihráli, tak ani středem nám to moc nešlo,“ přemítal dál asistent trenéra. Domácí sice často servis kazili, konkrétně hned třináctkrát. Na druhou stranu zaznamenali ale šest es a povětšinou odtahovali Orly od sítě.

„Tajně jsem si myslel, že bychom mohli uhrát alespoň čtyři body, máme tři. Pořád lepší než nic,“ odkryl své úvahy John. Kladno i popáté prohrálo na půdě soupeře, z toho třikrát na Moravě. „Letos už naštěstí hrajeme pouze v Čechách. Až v lednu nás čekají Beskydy,“ oddechl si John, že na východ republiky pocestují Orli až v příštím kalendářním roce.

V sezóně se jedná už o šestou porážku. Kladno má sice stále díky odloženým utkáním na většinu mužstev dva zápasy k dobru. Tabulka už se ale pomalu začíná lámat na dvě poloviny a rozdíl mezi sedmým a osmým místem je nyní pětibodový. „Uvidíme, jak se nám bude dařit v domácích duelech s Odolenou Vodou a Zlínem. Tyto dva duely budou pro nás stěžejní a do jisté míry s ohledem na boje o play-off i rozhodující“ prohlásil John po prohře s Brnem.

Brno – Kladno 3:0 (20, 22, 22)
Sestava: Zajíček, Fortuník, Hýský, Kyjanica, Křesťan, Kraffer, libero Kunc (střídali: Mikulenka J., Mikulenka V., Palgut)
Nejvíce bodů: Římal 15, Licek 13, Hrazdíra 11 – Křesťan 12, Hýský 12, Kraffer 5
Rozhodčí: Spáčil – Činátl