Od pondělí se ruší veškeré soutěžní utkání a tréninky. Pauza bude dlouhá minimálně 14 dní

Na základě informací z tiskové konference ministra zdravotnictví Romana Prymuly budou od 12. 10. 2020, až na mezinárodní výjimky, přerušeny všechny sportovní soutěže, včetně těch volejbalových. Přerušení se momentálně vztahuje na dva týdny do 25. 10. 2020. Po této době budou opatření vyhodnocena a upřesněna. Přesný výklad omezujících epidemiologických opatření očekáváme od Národní sportovní agentury, respektive Českého volejbalového svazu a průběžně vás budeme informovat.

I nadále platí, že utkání jsou bez diváků a do 11. 10. 2020 – 23:59 bude organizovaný sport fungovat dál v maximálním počtu 130 osob. Zítřejší duel mezi Kladnem a Českými Budějovicemi by se tedy měl odehrát podle plánu, stejně jako duely mladších žáků či ženské složky.

„Zkusím se dohodnout s trenéry, zda budou ochotni svým družstvům udělat venkovní tréninky v rámci kondiční přípravy. Bude záležet také na dětech, zda přijdou a rodičích, jestli je pustí. V neposlední řadě bude rozhodovat také počasí. Za deštivého či velmi chladného počasí nebude mít cenu hnát děti ven,“ vzkazuje všem předseda klubu Milan Fortuník s tím, že všem hráčům dodají informace trenéři kategorií, do které věkově přísluší. Počet osob provozující v jednu chvíli venkovní aktivity pak nesmí překročit 20 osob. O náhradních termínech pro utkání, které měly absolvovat jednotlivé oddíly Kladno volejbal cz, bude rozhodnuto později.