Na pomoc dobré věci. Beach klub Vavřinec Kladno pořádá charitativní turnaj

S koncem léta zažije areál ve Vavřinci další sportovní událost. Hrát se bude opět pod vysokou sítí, nikoliv však volejbal, ale beachtenis. V tomto relativně mladém sportu uspořádá charitativní turnaj Beach klub Vavřinec Kladno. Ten spolupořádá a také podporuje bývalá úspěšná reprezentantka z Kladna Eliška Davidová (dříve Gálová), která přišla s myšlenkou podpořit akci a výtěžek z ní prodejem dresů, ve kterých ona a členové její rodiny absolvovali mezinárodní beachvolejbalové akce. Pomoc přislíbili i orli.

U písku zůstala, i poté, co aktivní kariéru přerušila kvůli nadcházejícím mateřským povinnostem. Eliška Davidová však zaměřila své síly jinam. Když nemohla pomoci sama přímo na kurtu, rozhodla se zapojit jinak. „Vymýšlela jsem, jakým způsobem by šlo ještě pomoci, tak mě napadlo, že dám do prodeje reprezentační dresy, a to nejen mé, ale i mého manžela a bratra. K tomu jsem navíc oslovila i kladenské volejbalisty, kteří taktéž přispěli dresy a jinými dárkovými předměty“ vysvětlila účastnice Evropských her v Baku z roku 2015.

Turnaj v beachtenise letos pokračuje druhým ročníkem a uskuteční se v neděli 13. září. Jeho kapacita je dvanáct přihlášených družstev a startovné činí dvě stě korun na osobu. Veškeré vybrané finanční prostředky půjdou na pomoc Hospicu svaté Hedviky. Je však možné, že se přihlásí menší počet dvojic, než je míst k dispozici. „Proto jsme se také rozhodli, že bychom dva týdny před začátkem turnaje dali do prodeje reprezentační tílka z různých domácích a zahraničních akcí,“ prozradila Davidová, která si dala za cíl pro hospic vybrat minimálně deset tisíc korun.

Do turnaje se může přihlásit kdokoliv, kdo umí chodit v písku. Věkové omezení není. Jedinou podmínkou je, že ve dvojici nesmí být dva muži. Jedině mix nebo ženský pár. „Chtěli jsme eliminovat, aby muži hráli spolu. Turnaj by tak měl být vyrovnanější,“ objasnila dlouholetá česká reprezentantka v beachvolejbale.

Pravidla beachtenisu jsou oproti klasickému tenisu trochu odlišná. Vše se hraje z voleje bez dopadnutí míčku. V případě zkaženého servisu nemá hráč k dispozici druhý servis a po shodě přichází na řadu rozhodující bod, žádná výhoda. Když proti sobě nastoupí mixované páry, tak muž musí podávat spodem. Hrát se bude formátem tří základních skupin po čtyřech.

Více informací o charitativním turnaji naleznete zde: http://www.beachkladno.cz/akce/zobraz/89_2_rocnik_beneficniho_turnaje_v_beachtennisu?fbclid=IwAR3Cx_fZXPafJSQ1cTmmYfaDZWvadA67sS7mDbBd8FyPqfQ8ziTkKE0MlZc