Předsezónní kempy startují, jako první čeká soustředění žákyně

Letní prázdniny se přehouply do své druhé poloviny. Srpen bude ve znamení soustředění mládežnických volejbalových kategorií. Jako první ho podstoupí starší a mladší žákyně pod vedením trenéra Karla Linze v severočeském Perštejně. Bude se jednat o historicky první akci dívčí složky pod hlavičkou Kladno volejbal cz.

V sobotu 8. srpna naberou z Kladna směr Perštejn a absolvují týdenní soustředění. Svěřenkyně bývalého reprezentačního smečaře Karla Linze se vrací do známé lokality. Na stejném místě byly totiž i vloni. Lokalitu poblíž Chomutova vybral zkušený kouč záměrně, spojí totiž příjemné s užitečným a navštíví také rodinné příbuzné. Navíc si pochvaluje i fakt, že se svými svěřenkyněmi budou mít ubytování hned vedle kurtů a odpadne jim tak případné cestování.

Na konci školního se s nimi viděl naposledy při rozlučce v areálu Vavřince. Od té doby uplynulo sedm týdnů a nyní se s nimi uvidí poprvé na přípravném kempu. „Soustředění bude zaměřeno hlavně na fyzickou kondici, věnovat se budeme samozřejmě i hře, na pilování detailů bude ale ještě čas. Holky ode mě sice dostaly tréninkové plány, jejich náplní bylo ale zejména to, aby měly nějaký pohyb a nejely do Perštejna absolutně z voleje,“ prozradil trenér Linz. Kategorie minivolejbalu se sejdou až v září na klasických tréninkách. Ambice s týmem budou zejména na Českém poháru starších žákyň, kde by se se svými svěřenkyněmi chtěl podívat co nejdále to půjde. 

Po soustředění najedou děvčata na klasické sezónní tréninky, kdy se budou scházet dvakrát až třikrát týdně, jako byla zvyklá v minulých letech a následně se jim rozjede volejbalová sezóna. „Chceme hrát co nejvýše a vyhrát, pokud možno co nejvíce zápasů to půjde, stále jde však o to, aby si holky hlavně dobře zasportovaly,“ nastínil cíle bývalý tahoun kladenského týmu. Pod jeho vedením se v minulém ročníku dostaly čtyři jeho svěřenkyně do výběru Středočeského kraje. „Bylo by fajn na to navázat a vyslat další hráčky i letos,“ vyslovil přání trenér žákyň.

Snem je extraliga

V červenci, a také i v srpnu, měla napilno, a ještě dlouho mít bude, i hlavní trenérka dívčí složky Irena Pokorná. Tu přes letní měsíce zaměstnaly zejména administrativní záležitosti ohledně spojení obou kladenských oddílů v jeden. „Celou dobu řešíme transformační proces sloučení dvou oddílů v jeden a stále ještě řešíme určité legislativní detaily,“ přiblížila náročnost procesu spojení trenérka Pokorná. 

Od působení pod hlavičkou Kladno volejbal cz si slibuje zejména větší popularizaci dívčího volejbalu v Kladně a okolí, a tím pádem i rozšíření členské základny. „Věříme, že by i další děvčata mohla přijít, velmi rádi je mezi námi přivítáme. Doufáme, že nám holky přivedou samotní Eagles, ať už jejich kamarádky, partnerky nebo maminky,“ vyzývá s úsměvem Pokorná. Informace ohledně náboru a tréninků celé dívčí složky by se na webových stránkách Kladno.volejbal.cz měly objevit do konce měsíce srpna.

Pokorná má s ohledem na sloučení klubů ještě jeden tajný cíl. Mnohem větší a ambicióznější. „Přála bych si, aby se v Kladně časem hrála nejen mužská extraliga, ale i ta ženská. Jsem odhodlaná na tom usilovně pracovat. Ráda bych si totiž extraligu i zakoučovala,“ dodala optimisticky dlouholetá opora pražské Slavie a Olympu.