Milan Fortuník potvrdil příchod volejbalových posil na Kladno

Družstvo extraligových volejbalistů Kladna nezahálí a hlásí další příchody. Po odchodu asistenta Petra Klára, který se nově stal hlavním koučem Příbrami, se soupiska rozrostla o kvarteto příchozích jmen.

Středočeský tým Milana Fortuníka se pomalu nadechuje a po koronavirové krizi se skládají první střípky mozaiky nového kádru.

Posilou na postu smečaře je specialista na příjem i servis Jirka Kraffer, který se do Kladna stěhuje po ročním působením v AERU Odolena Voda. „Kraffer je útočník s dobrým servisem a hlavně přihrávkou, ale jeho velkou předností je bojovnost na hřišti. Nám v minulé sezoně chyběl hráč, který by tým dokázal v pravý moment povzbudit. Předváděli jsme „suchý“ volejbal. Tým potřeboval bojovníka, a právě proto jsem si ho vybral,“ říká k přestupu hlavní kouč extraligového Kladna Milan Fortuník.

Reprezentant střídá reprezentanta
Další posilou je mladý reprezentant Tomáš Kunc. Přestupuje do Kladna z Dukly Liberec, aby zastoupil zkušenostmi ostřílené reprezentační libero Milana Moníka, což nebude mít  jednoduché. „ Moník z Kladna odchází,“ potvrdil dnes odpoledne po telefonu Milan Fortuník.

Bráchové ve stejném dresu
Třetím nově příchozím je bratr blokaře Vláďi Mikulenky. Mladý univerzál Jiří Mikulenka (z výběru juniorských reprezentantů P. Obdržálka) přichází z Příbrami a bude krýt záda velezkušenému Křesťanovi. Diagonální útočník Filip Křesťan se po třech letech vrací do Kladna z Českých Budějovic.

Zdroj: https://volleycountry.com/cz/extraliga/milan-fortunik-potvrdil-prichod-volejbalovych-posil-na-kladno