Tomáš Hýský vyzývá děti i dospělé: Malujte se mnou!

Tomáš Hýský není pouze úspěšný sportovec a dlouholetá opora kladenských volejbalistů, ale je také zdatný malíř a nadaný umělec. Do jeho tvorby patří kresby, malby, práce se dřevem, modelování z hlíny, kartonu, ale také casemodding, grafika na PC, KeyShot a mnoho dalších. Nyní přišel s projektem, ke kterému potřebuje malující veřejnost.

„K morální podpoře a vzdání úcty všem lidem, kteří v těchto dnech odvádí nelehkou a především záslužnou práci v „první linii“, bych velmi rád vytvořil Koláž složenou z obrázků všech, kteří se budou chtít aktivně připojit,“ vyzývá kladenský sportovec své okolí a celou veřejnost ke spolupráci.

„Ať už v rámci jednotlivců či společné práce v rodině tak můžete malovat obrázky a stát se součástí díla, které vznikne na základě Vaší tvorby.

Jde o malování na plátno (alternativně na čtvrtku) o velikosti maximálně 15 x 15 cm. Důležité je, aby výsledný obrázek měl tvar čtverce. O darování či umístění výsledné koláže rozhodne počet zapojených lidí a obrázků.

„V tom lepším případě bude koláží třeba i více a budou moci být na památku rozdány na větší počet míst,“ doplňuje Tomáš, který sám už pracuje na prvním výtvarném díle do „skládačky“ se svojí čtyřletou dcerkou Terezkou.

„Ze zaslaných obrázků vytvořím koláž zatím v neurčité velikosti. Vše záleží na zmíněném počtu. Jednotlivá díla se budou skládat podle data doručení vedle sebe, lepit na hliníkovou nebo dřevěnou desku a po zaschnutí vše překryji vrstvou čiré pryskyřice, aby vše vydrželo léta jako vzpomínka. A na závěr, podle umístění, se bude celá tvorba i osvětlovat.“

CELÉMU INTEGROVANÉMU ZÁCHRANNÉMU SYSTÉMU, VŠEM VE ZDRAVOTNICTVÍ, OBCHODECH, DORUČOVACÍCH A PŘEPRAVNÍCH SLUŽBÁCH a DALŠÍCH PŘIDRUŽENÝCH ČINNOSTECH, VŠEM DOBROVOLNÍKŮM s úctou Tomáš Hýský.

Upřesňující údaje k výzvě naleznete na facebookové stránce „První linie v barvách ZDE“:

Motiv: Jakýkoliv

Věk malujícího: Jakýkoliv

Důležité: V pravém spodním rohu obrázku se PODEPIŠTE (autorský podpis)

Velikost plátna: Použijte prosím nejlépe plátno (alternativou může být i čtvrtka) o maximálním rozměru 15 x 15 cm. Je důležité, aby se jednalo o čtverec.

Vaše jméno a region: K zaslanému obrázku prosím ještě přiložte lísteček s Vaším jménem a příjmením (hůlkové písmo) a uveďte také region, odkud jste.

Doba pro zasílání obrázků: Duben, květen

Adresa doručení: Tomáš Hýský – obrázky , Brněnská 3064, 272 09 Kladno 9

(Abychom nepřidělávali práci poštovním doručovatelkám, budu si zasílaná díla vyzvedávat osobně na kladenské poště – tímto děkuji pracovnicím z pobočky na Sítné za jejich vřelý a milý přístup k dané akci).

Jitka ŠVIHÁLKOVÁ

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/tomas-hysky-vyzyva-deti-i-dospele-malujte-se-mnou-20200330.html