Mistr byl nad možnosti Orlů

Volejbalisté Kladna věřili, že jejich stoupající forma by jim mohla přinést v souboji s Českými Budějovicemi nějaký ten bodový zisk. Obhájce trofeje se ale nenechal zaskočit a odvezl si výhru 3:0.

„Čekal jsem lepší výsledek a hlavně lepší projev. Hrajeme moc profesorský volejbal a neumíme to,“ zlobil se po utkání trenér poražených Milan Fortuník a v projevech nespokojenosti neustával.

 „Že jsme prohráli s aktuálně naším nejlepším týmem nás neomlouvá. Podali jsem chladný výkon bez emocí. Měli jsem si zápas užít a ve skutečnosti jsme vypadali, že nás štve, že vůbec hrajeme.“

Orli utkání výborně začali. V prvním setu stále vedli (např. 14:10). V závěru však Jihočeši odskočili dvěma bloky na 20:23 a sadu i s kouskem štěstí dovedli do vítězného konce.

Kouč vítězů René Dvořák přiznal, že očekával vyrovnanější utkání.

„Čekal jsem tuhý boj. Předpokládal jsem, že Kladno nás v domácím prostředí bude tlačit servisem,“ řekl s tím, že nevěděl co s týmem udělají oslavy vítězství ve finále v Českého poháru nad Kladnem (3:1).

Loni na ně prý doplatili v následném mistráku v Liberci.

„Celý týden jsem do hráčů hustil, aby si dali na Kladno pozor. Myslím, že jsme rozhodli v prvním setu. Tam jsme to zlomili,“ řekl Dvořák a ocenil fakt, že dobře útočili a hlavně skvěle bránili na síti.

Kladenské libero Milan Moník mínil, že udělali víc chyb. Nejvíc mrzely ty, které přišly ve chvílích, kdy se vraceli do zápasu.

„Škoda ale koncovky prvního setu, kde jsme si špatně nahráli,“ připomněl situaci, kdy Orli sahali po vyrovnání na 23:23.

Kladno – Č. Budějovice 0:3.
Sety: -23, -18, -22. Esa: 6:6. Bloky: 4:12. Čas: 91 minut. Diváci: 537. Kladno: Zajíček (8), Sobotka (4), Hýský (9), Okosanovič (16), Staples (8), van Haarlem (1), libero Moník. Střídali: Vemič, Fortuník, Kuboš.
Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/mistr-byl-nad-moznosti-orlu-20200229.html

Jiří Nagy

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/mistr-byl-nad-moznosti-orlu-20200229.html