Kateřina Svobodová: Letos má Kladno na finále

V kladenském volejbale se stará o nejmladší potěr extraligových orlů. V současné sezoně jako trenérka vede Kateřina Svobodová „neporazitelné“ mladší žáky.

Čím to, že Kladno v kategorii mladších žáků, ročníků 2007/08, válcuje střední Čechy?
Na to je jednoduché vysvětlení – jsme tuhle sezonu prostě lepší než ostatní. Pro nás je dobré, že ve stejné věkové kategorii jsme hráli i minulou sezonu, kdy kluci byli ještě příliš mladí na mladší žáky, ale zase nasbírali zkušenosti, otrkali se. Někteří patřili dokonce do přípravky. Kromě soupeře z pražského Proseku nás nikdo zatím takzvaně nezatlačil, abychom se museli bát o výsledek.

Již nyní můžete pomýšlet na celostátní turnaj o mistrovský titul. Kdo vám může znepříjemnit zatím parádní sezonu v téhle společnosti?
Nemám představu. S družstvy z jiných krajů se nepotkáváme, mohu jen odhadnout podle aktuálních tabulek. V Liberci nebo Českých Budějovicích pracují s mládeží dobře. Raději se jako trenérka držím při zemi. Ještě nás předtím čeká kvalifikace. Do finále patříme, a když do něj nepostoupíme, budu smutná.

Kam to podle vás ve volejbale ti nejlepší z kladenských žáků jednou dotáhnou, když je tenhle sport nepřestane bavit a budou na sobě dřít?
Vezmu to od nejbližší budoucnosti. Příští sezonu budeme stále silní. V ní se uplatní snad všichni. Ve vzdálenější budoucnosti vidím z tohoto kádru dva tři hráče v kadetech a juniorech. Kolik z nich si zahraje extraligu, to si odhadnout netroufám.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/11569-katerina-svobodova-letos-ma-kladno-na-finale