Kladnu v cestě do čtvrtfinále stojí Lisabon

Kladenští orli dnes večer hrají úvodní zápas osmifinále evropského poháru. Ve sportovní hale se střetnou s portugalským Lisabonem (18.00 hod.). Přijďte fandit v modrobílem oblečení.

V minulém kole orli vyřadili Rumuny. Nyní jim v cestě stojí Portugalci. Opět soupeř ze země, kde volejbal nepatří mezi úzkou evropskou špičku. Navíc Lisabon přijel s jedním z nejstarších nahrávačů (42 let), který se kdy orlům postavil na druhé straně vysoké sítě.
„Ale hraje velmi dobře,“ směje se narážce na lisabonské „dědky“ kladenský kouč Milan Fortuník. Ten bude postrádat, stejně jako v utkání s Karlovarskem minulou sobotu, blokaře Zajíčka se Sobotkou či smečaře Staplese, který už hrál v téhle sezoně „Evropu“ za Innsbruck. „Bohužel, v ideálním zdravotním rozpoložení nejsou ani Vemič s Okosanovičem. A uvidíme, jak se budou cítit další zdravotně načnutí hráči,“ posteskl si „Forbes“ a dodal, že by jeho týmu udělalo radost, kdyby fanoušci do haly dorazili v modrobílém oblečení.
Každopádně pro Kladenské orli, kteří jsou v extraligové tabulce osmí, jsou evropský i národní pohár důležité. „Naším cílem je finále Českého poháru i postup v evropském poháru do čtvrtfinále a pokud možno i do semifinále. V extralize uděláme pro postup do semifinále maximum, ovšem bude záležet i na štěstí,“ doplnil Milan Fortuník.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/11553-kladnu-v-ceste-do-ctvrtfinale-stoji-lisabon