Kladno to dokázalo! Postupuje v poháru mezi nejlepší čtyřku

Volejbalisté Kladna vyhráli odvetné čtvrtfinálové utkání Českého poháru na palubovce pražských Lvů 3:0 (25:22, 29:27, 25:18) a díky lepšímu skóre z obou utkání postupují do finálového turnaje čtyř nejlepších celků. Orlům v něm bude dělat společnost Liberec, Karlovarsko a České Budějovice. O místě a termínu konání budeme informovat.

Kladenští orli nasadili do utkání obě čerstvé posily, smečaře Staplese a blokaře Palacia. Staples alternoval s Vemičem, Palacio nastoupil místo zraněného Sobotky. A vypadá to, že se nové tváře více než vyplatí. Křest ohněm čeká je i celý tým v sobotním domácím duelu s lídrem extraligy Karlovarskem (18.00 hod.).
„Do utkání jsme vstoupili zostra a hráli tak až do konce. Překvapilo mě, že jsme vyhráli bez ztráty setu. Podali jsem dobrý výkon, přesto dokážeme hrát ještě lépe. Oba nováčci se ukázali jako posily. Jsme s nimi spokojení. A těší nás, že jsme splnili první z našich cílů, postup do finálového turnaje,“ uvedl pro Vaše Kladno kouč Kladna Milan Fortuník.

Sestava orlů: Hýský, Zajíček, Palacio, Staples, van Haarlem, Okošanovič, libero Moník (Vemič, Vostárek, Mikulenka, Kuboš, Wallisch, Fortuník).