Áčko hlásí nové členy týmu – Max a Cristian

Během několika dnů se podařilo Kladnu získat hned 2 nové posily do A týmu mužů. Kladenští se netajili myšlenkou kádr doplnit, proto asistent trenéra Petr Klár rozhodil sítě a přes již prověřené hráčské agenty dostal několik tipů na zajímavé hráče.

První posilou je smečař Max Staples, který do Kladna přicestoval v sobotu. Minulou sezónu si ho volejbaloví fanoušci jistě pamatují z týmu Českých Budějovic, takže trenérské duo Fortuník-Klár nemuselo dlouho shánět informace o jeho výkonech. Australan přicestoval na hlavní nádraží v Praze z Innsbruku, kde odehrál první půlku letošní sezóny, ale protože nedostal mnoho herních příležitostí, odpověděl na nabídku přestupu do Kladna téměř okamžitě. Milan Fortuník jeho letošní výkony konzultoval s trenérem Innsbruku Štefanem Chrtianským, se kterým se zná z reprezentace, kde spolu ještě jako hráči nastupovali. „Štefan nás ujistil, že výkony Maxe v letošním ročníku jsou sice kolísavé, ale ne špatné. V Innsbruku se v základní sestavě natrvalo neusadil, proto mu vedení vyhovělo a povolilo změnu klubu.“ řekl kladenský Eagle Boss. Australan Max se velmi těší na zbytek sezóny v dresu Eagles.

Druhá posila je až z Kolumbie. Blokař Cristian Palacios má manželku ze Španělska a proto také nemusel cestovat úplně z daleka, jen místní počasí ho trochu zaskočilo – Gran Canaria má přeci jen o pár stupňů více 🙂 „Doporučil nám ho jeho manažer, se kterým jsem už dříve spolupracovali a vždy nám vybíral dobré hráče. Již druhou sezónu hrál španělskou nejvyšší soutěž na Kanárských ostrovech, ale měl ve smlouvě klauzuli o uvolnění v případě dalšího angažmá.“ uvádí Milan Fortuník. V situaci, kdy není jasné, jak rychle se po zranění zotaví Vladimír Sobotka, sáhli trenéři po možnosti doplnit blokařskou dvojici Zajíček – Mikulenka. Pokud někdo mluvíte španělsky, budeme rádi za překladatel, protože Cristian ovládá angličtinu pouze „poquito“, ale úsměv na tváři mu během prvním a zatím jediného tréninku, který s týmem absolvoval, neztratil.