Pražské prokletí trvá! Kladenští volejbalisté podlehli týmu z hlavního města i v poháru

Tři vzájemné zápasy, tři porážky. Tak vypadá bilance kladenských orlů s pražskými Lvy po středečním čtvrtfinálovém zápase Českého poháru. Kladeňáci podlehli soupeři před domácím publikem 2:3 a do odvety půjdou v horší pozici.

Kladno vstupovalo do zápasu s vědomím, že dosavadní dva zápasy v aktuální sezoně s Pražany ztratilo. V extralize podlehlo Lvům nejprve těsně 2:3 a naposledy už jednoznačně 0:3.

A pohárový zápas byl vývojem podobný prvnímu vzájemnému zápasu, který se odehrál na Kladně. Orli neměli první set rozehraný špatně, nakonec v něm ale ztratili 20:25. Ve druhé sadě pak domácí už sahali po srovnání, v závěru si ale situaci ještě zkomplikovali. Nakonec ale výhrou 25:23 přece jen srovnali krok.

Po dalším setu, který skončil v poměru 22:25 šli do vedení opět Pražané, Kladeňáci to ale nezabalili! Ve vypjaté bitvě si poradili a vítězstvím 29:27 ve čtvrté sadě poslali zápas do zkrácené hry. Ta už ovšem patřila hostům, kteří ji vyhráli 15:11.

Kladno tak přidalo třetí porážku v řadě a do čtvrtfinálové odvety půjde v nevýhodné pozici. Na palubovce pražského celku se bude hrát ve čtvrtek 23. ledna. Ještě předtím ale orly v jejich nabitém programu čeká extraligový duel na půdě Liberce.

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/206557/prazske-prokleti-trva-kladensti-volejbaliste-podlehli-tymu-z-hlavniho-mesta-i-v-poharu/