Čtvrtfinále lépe rozehráli Lvi

Také v třetím vzájemném duelu probíhající sezony volejbalisté Kladna nestačili na pražské Lvy. Ve čtvrtfinále Českého poháru podlehli 2:3. O postupujícím do kutnohorského Final four rozhodne odveta, která se bude hrát v Praze na Lužinách ve čtvrtek (19.00).

Hosté mohli jít do domácího duelu s ještě lepším výsledkem. Ve čtvrtém setu vedli 19:15, Orli však odvrátili mečbol a nejzajímavější set nakonec vyhráli 29:27.

V tie breaku měli většinou navrch Pražané, kteří využili třetí možnost duel ukončit.

Kladno prohrálo třetí soutěžení utkání v řadě. Jeho smečař Tomáš Hýský si posteskl, že od skvělého utkání Challenge Cupu s rumunskou Craiovou, je hra jeho týmu jako na houpačce.

„Nelámu hůl nad ničím, ale je to trápení ode všech. Každému se daří jen chvilku. Musí hrát víc lidí najednou,“ posteskl si s vírou, že se určitě zvednou. „Kladno je známé svoji bojovností, avšak i ta je z naší strany nějaká utrápená,“ dodal.

Lvi vyhráli v prvním kole extraligy na Kladně 3:2, doma pak 3:0. Do sbírky jim scházel výsledek 3:1, který měli na dosah. Proto nebyl jejich kouč Miroslav Malán úplně spokojený.

„Docela mi to vadí, ten čtvrtý set jsme měli dohrát. Vnímám to jako bod mínus,“ řekl.

Kladno – Lvi Praha 2:3.
Sety: -20, 23, -22, 27, -11. Diváci: 250.
Kladno: Zajíček, Sobotka, van Haarlem, Vemič, Hýský, Okosanovič, libero Moník. Střídal: Kuboš, Mikulenka, Vostárek, Wallisch.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/ctvrtfinale-maji-lepe-rozehrane-lvi-20200115.html