Parádní výkon! Kladno deklasovalo Rumuny a jde na Portugalce

Po výhře 3:2 v Rumunsku bylo vidět, že touží v evropském poháru po postupu mezi posledních 16 týmů. Volejbalisté Kladna svého soupeře z Rumunska včera večer porazili hladce 3:0 (19, 23, 15).

Kladenští podali nejlepší výkon sezony. Ve výtečné formě je smečař Tomáš Hýský“Takhle jsme nehráli poslední dva roky. Možná to bylo i tím, že na náš neležela tíha získat tři body jako v extralize,” mínil zkušený hráč, jenž stejně jako v neděli proti Beskydům exceloval na bloku.

“Loni mi to na blocích šlo lépe. V poslední době se mi ale začíná dařit a doufám, že mi to vydrží co nejdéle,” přál si smečař, jenž sklidil ovace potom, co v poloze na zádech nahrál balon podrážkou boty. “Musím to někde najít a vystřihnout si to,” usmál se.

Hlavní trenér Milan Fortuník byl z hry svého týmu nadšený. “Od začátku jsme byli v zápase. Byli jsme pozorní v obraně a řekl bych, že nás v útoku držel Tomáš Hýský,” uvedl kouč Orlů, který cítil z hráčů že si nepřipouští, že by neuspěli. Jediný problém se vyskytl v druhém setu, do jehož koncovky se šlo za stavu 20:22.

Podle Fortuníka se Rumuni trápili. “Bylo to zřejmě i tím, že jejich první univerzál Licu měl tréninkový výpadek, protože je to jinak výtečný hráč.” V další fázi poháru se Orli utkají se Sportingem Lisabon. První utkání se bude hrát na Kladně. Portugalci vyřadili Kamnik (1:3, 3:0) po zlatém setu 15:8.

Na Kladně se hrálo také utkání Challenge Cupu žen. Pražský Olymp porazil slovinský Kamnik 3:1, a protože stejným poměrem prohrály první utkání, šel zápas do zlatého setu a ten vyhrály Slovinky poměrem 15:11.

Odvetná utkání Challenge Cupu:

Kladno – Craiova 3:0
Postupuje Kladno a jeho dalším soupeřem v osmifinále je Lisabon.

Karlovarsko – Minsk 3:0
Postupuje Karlovarsko a jeho soupeřem v osmifinále Vyzývacího poháru je rumunský vicemistr ze Zalau

 

OSMIFINÁLOVÉ dvojice Challenge Cupu mužů:

Mladost Ribola KAŠTELA – Winner of Matches 3-201/3-202
SAAREMAA VC – Unicaja Costa de ALMERIA
KLADNO Volejbal cz – SC Portugal LISBOA
Penzügyör BUDAPEST – BDO Volley Haasrode LEUVEN
MONTPELLIER Castelnau UC – Winner of Matches 3-219/3-220
RENNES Volley 35 – VKP SPU NITRA
VK ČEZ KARLOVARSKO – ACS Volei Municipal ZALAU
Aluron Virtu CMC ZAWIERCIE – Spor Toto SC ANKARA

Zdroj: https://volleycountry.com/cz/novinky/paradni-vykon-kladno-deklasovalo-rumuny-a-jde-na-portugalce