FOTO: První výhra za tři body! Orli doma srazili vicemistra z Liberce

Po nevydařeném startu sezony si kladenští volejbalisté ve čtvrtém kole připsali první tříbodovou výhru. A to pořádně cennou! Na domácí půdě totiž srazili loňského vicemistra z Liberce, kterému darovali jen jediný set. „Věřím, že je to známka toho, že se vracíme k dobrým výkonům,“ pochvaloval si trenér Orlů Milan Fortuník.

„Po třech výkonech, které nebyly na výši, jsme se utkání obávali, protože Liberec pořád patří ke špičce extraligy,“ prozradil kladenský trenér po vítězném utkání. Orli totiž do ročníku nevstoupili příliš přesvědčivě a po třech kolech se mohli chlubit pouze třemi body na svém kontě. V prvním kole na domácí půdě podlehli 2:3 Pražanům a posléze porazili nováčka ligy Beskydy 3:2. Naposledy pak schytali pořádný políček od Brna, proti němuž neuhráli ani set!

Svěřenci Milana Fortuníka se ale dokázali chytnout ve vhodnou chvíli. Proti jednomu z TOP českých týmů, kterému navíc měli co vracet! Právě liberecké Dukle totiž Kladno loni podlehlo v semifinále a po vzájemné sérii pro něj sezona skončila. To Liberec okusil finále, v němž ale nestačil na českobudějovický Jihostroj.

„Projevili jsme se úplně jiným výkonem než v předchozích zápasech a vyhráli jsme po zásluze. Výkon sice nebyl bez chyb, ale byl hodně bojovný a koncentrovaný po celé utkání. I v momentech, kdy jsme lacině ztráceli body. Vítězství proti silnému soupeři bych bral jako dobrý odraz, který nás může nakopnout do dalších zápasů,“ hodnotil Fortuník.

Zápas se pro jeho svěřence přitom nezačal vyvíjet dobře, první set urvali hosté. Hra byla velmi vyrovnaná až do stavu 21:21, pak ale přišla liberecká smršť – čtyři body v řadě a bylo hotovo. To druhou sadu domácí víceméně ovládli. Vysoký náskok si vytvořili už v úvodu, kdy vedli 8:3 a 10:4, a posléze už si svůj trhák pohlídali. To zbytek zápasu už byl o poznání vyrovnanější. Třetí set vyhrálo Kladno 25:19 a v poslední čtvrté sadě uspělo nejtěsnějším možným rozdílem 25:23.

Naplněná Kladenská sportovní hala si tak mohla užít první tříbodové vítězství svých miláčků. Okosanovič přidal do své sbírky dalších 23 bodů a výborně přispěli také smečaři Hýský (15 bodů) s Vemičem (13 bodů). Právě s prací hráčů na této pozici zatím Kladeňáci nemohli být příliš spokojení, sobotní zápas je ale mohl zase o něco uklidnit.

Orly nyní čeká utkání na půdě Karlovarska, které se odehraje v pondělí 4. listopadu od 16:50. „Liga je hodně vyrovnaná, takže v ní není lehkého soupeře. Věřím, že výhra proti Liberci je známkou toho, že se vracíme k dobrým výkonům,“ přeje si trenér Fortuník.

Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 3:1

Sety: 21:25, 25:15, 25:19, 25:23. Diváci: 860.

Kladno volejbal cz: Zajíček (7), Vemič (13), Hýský (15), van Haarlem (4), Sobotka (7), Okosanovič (23), libero Moník. Střídali Mikulenka, Kuboš, Vostárek.

Zdroj a FOTO: https://kladenskelisty.cz/201916/foto-prvni-vyhra-za-tri-body-orli-doma-srazili-vicemistra-z-liberce/